Tippek a legjobb tartalommarketinghez

By 2013-12-02Tartalommarketing
Online Marketing

A tartalom az, ami megragadja a látogatók figyelmét, ami miatt időről időre visszatérnek az oldalra, ezért fontos, hogy mindenki tisztában legyen a tartalommarketing legfontosabb és leghasznosabb alapelveivel, aki weboldalakkal szeretne foglalkozni.

Először is saját magad felé is őszintének kell lenned weboldalad tartalmával kapcsolatban. Ha belegondolsz, nagy valószínűséggel arra jutsz, hogy vállalatod weboldala tele van leírásokkal és bemutatkozó szövegekkel. A legtöbb cég ilyenekkel árasztja el az oldalát, de az igazság az, hogy az ilyen információk csak nagyon kis hányadát teszik egy látogatónak az oldalon tett „utazásából”. Ami igazán hiányzik, azok az érdekes, szórakoztató tartalmak, történetek, melyek cselekvésre – vásárlásra – ösztönzik az olvasót.

Ne feledjük, a tartalommarketing célja, hogy az olvasót elindítsa valamilyen irányba. Tartalmadnak pozitívan kell befolyásolnia őket, hogy akár naponta többször is eszébe jussanak a nálad olvasottak és a barátaival való beszélgetések során is megemlítse azokat.

A kiváló tartalommarketing alapelvei

  • A jó tartalom hiánypótló: Tartalmadnak valami olyat kell adnia a látogatónak, amit máshol nem kap meg vagy meg kell válaszolnia valamilyen kérdését. Hasznosnak kell lennie a számára, nem feltétlenül csak szorosan a termékeidhez kapcsolódva. Hathat az érzelmekre, lehet szórakoztató, a lényeg, hogy megragadja és megtartsa a figyelmet.
  • Folyamatosan kommunikál: A jó tartalom folyamatos és rendszeres, minőségét és megjelenését tekintve is. A jó tartalom megbízhatóan teljesíti az ígéreteket, melyeket vállalatod tesz. Akár arra kéred olvasóidat, hogy fizessenek elő havi magazinodra vagy egyszerűen csak iratkozzanak fel a hírleveledre, a megrendelt tartalomnak mindig időben meg kell éreznie és a megfelelő minőséget kell képviselnie. Sok cég ennél a lépésnél veszti el a bizalmat.
  • Egyedi és emberi hangot üt meg: Tartalmad ne legyen túl hivatalos hangvételű, egyszerűen add magadat. Találd meg azt a hangnemet, ami a leginkább tükrözi a személyiségedet és a témához is megfelelő. Ha úgy érzed, belefér egy kis humor is, nyugodtan légy vicces.
  • Valamilyen álláspontot fejez ki: Nem egy enciklopédiába írsz pártatlan szöveget, nyugodtan írd le, hogy miben jobb a céged a riválisoknál. Ne félj szakértőként és területe legjobbjaként beállítani vállalatodat.
  • Marketingszövegtől mentes: Szükség van persze a termékeket vagy a vállalatot bemutató tartalmakra, de ezektől ne várd azt, hogy nagy nézettséget hoznak és sokan megosztják őket. Azok a cikkek hozzák majd a legtöbb kattintást megosztásokon és ajánlásokon keresztül, melyek nem akarnak mindenképpen egy terméket vagy szolgáltatást ráerőltetni valakire.
  • Saját területén a legjobb: Eleinte persze nem könnyű elérni, hogy tartalmadat az adott érdeklődési körön belül a legjobbak közé sorolják, de mindenképpen ez a fő cél. Ha azt akarod, hogy célközönséged tagjai sok időt töltsenek oldaladon, megfelelő tartalommal kell ellátnod őket.

Szánj rá egy kis időt és gondolkozz el rajta, hogy weboldalad jelenlegi tartalmai hány alapelvnek felelnek meg a fent felsoroltak közül.

Tartalommarketing a gyakorlatban

Gondold végig, hogy te milyen tartalmakban bízol meg, miket olvasol el nap mint nap a neten? Mi teszi őket különlegessé? Olyan információval szolgálnak, amit máshol nem kapsz meg? Megbízható módon mindennap ugyanabban az időben jelennek meg? Olyan álláspontot fejeznek ki, amivel te is egyetértesz? A belőlük nyert információ segít, hogy üzletedet fellendítsd?

Üzleti szempontból az a legfontosabb, hogy tartalmadat olvasóid mindennapjainak részévé tedd és mindennap visszajárjanak, olvassanak és beszéljenek az olvasottakról. Ha ezt sikerül elérned, sokkal könnyebben el fogod tudni adni nekik termékeidet és szolgáltatásaidat. Nincs más dolgod, mint olyan profikra bízni a tartalommarketinget, akik képesek követni a hat alapelvet.

Leave a Reply