Tartalommarketing – Írj hasznos és felejthetetlen tartalmakat!

By 2013-12-02Tartalommarketing
Online marketing

A tartalommarketing egyik fő célja, hogy az emberek figyelmét kérdéseik megválaszolásával, információéhségük kielégítésével megragadja, megtartsa és elérje, hogy barátaikkal és ismerőseikkel is megosszák az olvasottakat, ezzel újabb látogatókat és lehetséges ügyfeleket szerezve.

Ezt könnyű mondani, de egyáltalán nem könnyű elérni, főleg úgy, hogy a tartalommarketing során a tartalom rengetegféle lehet, így nincs egy kimondott sablon, amit minden cikkre vagy blogbejegyzsére rá lehetne húzni.

Sokat segíthet azonban, ha visszagondolunk iskolás éveinkre. Néhány tanár vagy óra emlékei bizonyára még mindig élénken élnek bennünk, míg másokra már csak homályosan emlékszünk. Gondoljunk csak bele, mi tette az egyes órákat izgalmassá, az elhangzottakat könnyen megjegyezhetővé. Nincs más dolgunk, mint ezeket az elemeket a tartalomírás során is bevetnünk. Íme néhány példa:

  1. Tartalommarketing-tipp: A jó vicc mindig emlékezetes

A humor rendkívül hasznos lehet a tanításban. Ha a tanár egy vicces hasonlattal próbál megmagyarázni valamit, esetleg viccesen viselkedik óra közben, az sokáig megmarad a tanulók emlékezetében. Ugyanez igaz a tartalommarketingre is. Használj bátran vicces hasonlatokat, süss el rövid, vicces történeteket, helyezz el poénos képeket a szövegben és máris jó esélyed van rá, hogy megragadd olvasóid figyelmét.

  1. Tartalommarketing-tipp: Adj feladatot „diákjaidnak”

A legtöbb tanuló élvezi, ha fizika- vagy kémiaórán részt vehet a kísérletekben. Az általad írt tartalmon keresztül ugyanígy lehetőséged nyílik egy kicsit bevonni az olvasókat. Elhelyezhetsz például kisebb kvízeket és egyéb feladatokat a cikkben, melyek szorosan kapcsolódnak annak témájához. A lehetőségek tárháza végtelen, csak engedd szabadjára a képzeleted.

  1. Tartalommarketing-tipp: A kiszámíthatóság unalmas

A legszorgalmasabb iskolások is hamar belefásulnak a monotóniába, szükségük van egy kis változatosságra. Ugyanez igaz az olvasókra is. Persze, nem arra kérünk, hogy borítsd fel napi rutinodat, de vigyél egy kis változatosságot a tartalmakba. Ha például eddig folyamatosan csak blogbejegyzéseket írtál, szakítsd meg a sorozatot egy-két videóval, képpel, infografikával, slide show-val vagy bármi egyébbel, amiről úgy érzed, hogy értékes tartalommal láthatod el vele látogatóidat.

  1. Tartalommarketing-tipp: Szakítsd ki olvasóidat a megszokott közegből

A gyerekek imádják a kirándulásokat, amikor végre nem kell az osztályteremben ülniük és érdekes helyeket fedezhetnek fel. Olvasóid számára persze nem rendelhetsz buszt és nem viheted őket felfedezőútra, de feldobhatod cikkeidet érdekes történetekkel, melyek első ránézésre messzire elkanyarodnak az eredeti témától, valamilyen módon mégis kapcsolódnak hozzá.

Leave a Reply