Tartalommarketing-fejtörő: Mennyiség vagy minőség?

A tartalommarketing egyik leggyakoribb és legtöbb vitát kiváltó kérdése, hogy mi a fontosabb, a minél nagyobb mennyiségű vagy a minél jobb minőségű tartalom megjelenítése. Egyértelmű válasz nincs, hiszen mindkettő hasznos a maga módján, de megfelelő módszerekkel megtalálhatjuk a középutat.

A nemrég megrendezett Content Marketing World tartalommarketing konferencián a leghíresebb marketingesek is képviseltették magukat, de ők sem tudtak határozottan az egyik vagy a másik oldalra állni. Lássunk egy kis összefoglalót arról, m hangzott el a mennyiség, illetve a minőség mellett.

Érvek a mennyiség mellett

Az egyik legfőbb érv, hogy meg kell tartanod a látogatóidat, ha hónapok telnek el aközött, amíg egy igazán minőségi és tartalmas cikk megírására felkészülsz, idő közben olvasóid meg fognak feledkezni rólad. Ha nem jelentetsz meg folyamatosan nekik tetsző tartalmakat, könnyen lehet, hogy átpártolnak a vetélytársaidhoz.

A mennyiségre való koncentrálásnak egy másik előnye, hogy a kezdő tartalommarketingesek így könnyebben kezdenek hozzá. Mindent el kell kezdenünk valahol és a legtöbb téren az első próbálkozásainkra egyáltalán nem illik a minőségi jelző. A kezdeti szárnypróbálgatások remek gyakorlást jelentenek, ami később a megfelelő tehetséggel párosulva magával hozzá a minőséget is, de nem várhatjuk el, hogy valaki elsőre kiváló tartalmakat tegyen közzé.

„Azt hiszem be kell fejeznünk az ilyen vitákat, mert sokakat elriaszt attól, hogy egyáltalán tartalommarketingbe kezdjenek” – mondta Marcus Sheridan, a Sales Lion Blog alapítója. „Ha valamilyen, számunkra új tevékenység előtt kikötik, hogy csak akkor kezdjünk bele, ha kiválóak vagyunk benne, akkor valószínűleg nem merünk majd nekivágni.”

Érvek a minőség mellett

A minőségi tartalom hívei többnyire a kevesebb néha több elvét hozzák fel. Az ő elképzeléseikben is van logika, hiszen hiába árasztod el a weboldaladat rossz minőségű tartalommal, amiatt valószínűleg nem fognak újra és újra visszajárni a látogatók, így nem válnak elkötelezetté branded iránt és kevesebb lesz rá az esély, hogy vásárolni fognak tőled.

Bár minőségi tartalmat nehezebb létrehozni, a minőség az, ami megragadja és megtartja a figyelmet, hiszen kitűnik a tömegből. Érdemes mindig a minőségére törekedni. Talán elsőre nem siker a valaha volt legjobb cikket megírnod, de ha folyamatosan erre törekszel, javulni fog a munkád minősége.

„A minőségi tartalommarketing ott kezdődik, hogy először is meghatározod, milyen tartalmat akarsz és mit jelent számodra a minőség. Ezután a munkát akár kiadhatod tehetséges fiatal vagy tapasztalt íróknak is” – mondta Rob Murray, a Skyword elnöke.

Az arany középút

A legtöbb marketinges idővel megtalálja a középutat a két véglet között. A legjobb ha tartalmad bizonyos mértékben minőséginek mondható, de rendszeresen jelentkezel új cikkekkel és bejegyzésekkel. Nincs pontos recept rá, hogy egy tartalom mennyire legyen minőségi és pontosan mennyi idő teljen el két közzététel között, ezt minden cégnek magának kell kikísérleteznie.

Ha újonc vagy a tartalommarketing terén, első számú célod az legyen, hogy emészthető, érthető tartalmakat írj. Ez folyamatosan csiszolódni fog és ha minden jól megy, a minőség egyre emelkedik majd.

„Fogd fel úgy, hogy te vagy Dávid a Góliátok földjén, akinek semmi vesztenivalója nincs. Nyugodtan próbálkozz minden eszközzel, amíg meg nem találod a helyes utat, melyen lehagyhatod vetélytársaidat” – tanácsolta Sheridan.

Leave a Reply