Brand-erősítés tartalommarketinggel

By 2013-12-02Egyéb kategória

A mai világban egy brand megerősítéséhez már elengedhetetlen a tartalommarketing. A tartalom minőségét az emberek bizonyos fokig a brand által képviselt minőséggel hozzák összefüggésbe, ezért fontos, hogy minél jobb és érdekesebb legyen, de ezt nem könnyű elérni egy olyan világban, melyben folyamatosan áradnak az újabb és újabb tartalmak.

Az egyik fő probléma, hogy a tartalommarketing manapság túlzottan is népszerű. Hasonló a helyzet, mint tíz éve, amikor bannerek ugrásszerűen elkezdtek terjedni. Ma már mindenhol ott vannak, de sokan „elnémítják” őket vagy egyszerűen programok segítségével meggátolják a megjelenésüket. Tartalomból is rengeteg van és a legtöbb felett egyszerűen átsiklanak az emberek. Mit tehetünk, hogy kitűnjünk valami olyasmiben, amit rajtunk kívül rengetegen csinálnak?

1. Tartalommarketing-tipp: Tedd azt, amiben branded a legjobb

Ez egy egyszerű és rendkívül logikus lépés, mégis sokan megfeledkeznek róla. Válaszd ki azt a témát és formátumot, mely brandedre leginkább jellemző és ezután minden tartalmat próbálj meg ilyen formába önteni. Az egyedi stílus és formátum branded megkülönböztető jegyévé válik az internetes tartalmak között.

Az ételekkel foglalkozó Whole Foods Market például csupa olyan tartalmakat jelentet meg, melyek az igényes és ételek minőségére kényes vásárlókat érdekelhetnek. Így például közzétesznek gluténmentes recepteket, táplálkozási, ételkészítési tanácsokat, olcsón összeüthető egészséges ételeket, stb. Egyedi stílusukról és jellemző témáikról a legtöbb olvasójuk akkor is felismeri cikkeiket, ha az nem a hivatalos honlapjukon jelenik meg.

2. Tartalommarketing-tipp: Ne postolj rendszertelenül

Ha ellátogatsz egy blogra, mit nézel meg először? A legtöbb ember először is beleolvas a tartalomba, ellenőrizvén annak minőségét, a következő lépés pedig gyakran az, hogy megnézik, milyen gyakran jelennek meg új tartalmak az adott oldalon. Ha azt látják, hogy nincs egy előre kiszámítható struktúra abban, ahogy a cikkek megjelennek, könnyen lehet, hogy inkább egy olyan blogot keresnek, ahol rendszeresen megjelenő tartalom várja őket.

Könnyen lehet, hogy látogatóid nem fognak minden egyes postot elolvasni, de sokat segít az elkötelezettség és a bizalom kialakításában, ha tisztában vannak vele, hogy pontosan mikor számíthatnak új tartalomra, ha épp információra van szükségük. Ne adj okot nekik rá, hogy riválisaidnál kössenek ki.

3. Tartalommarketing-tipp: Légy meglepő, tűnj ki a tömegből

Amikor a weboldalakt elárasztották a bannerek, a kitűnni vágyók az addigiaktól eltérő, mozgóképes, esetleg minijátékos bannereket kezdtek el készíteni és ezek többnyire meg is hozták a kívánt sikert. A tartalommarketingre is ráférnének a hasonló újítások.

Sok apró dologgal feldobhatod az általad írt tartalmakat. A hírlevelek esetében az emberek például hozzá vannak szokva a szöveges termékajánláshoz, esetleg néhány beszúrt képhez. Leveledet változatosabbá teheted akár egy-egy GIF-fel vagy videóval is. Hívd össze csapatodat és próbáljátok meg kitalálni, hogyan térhettek el az átlagostól, a megszokottól, az unalmastól – ésszerű kereteken belül – az egyes tartalmak esetében.

Leave a Reply