Tartalommarketing a Facebookon

A közösségi média a tartalommarketing egyik alapvető eszközévé és platformjává vált, ezért a sikerhez elengedhetetlen, hogy tisztában legyünk vele, miként maximalizálhatjuk tartalmaink erejét a legsikeresebb közösségi oldalt, a Facebookot használva.

A mai világban az emberek többsége mindennek az interneten néz utána először, így a határozott és erőteljes webes jelenlét alapfeltételévé vált a sikernek. Az olyan közösségi oldalak, mint például a Facebook, szintén hatalmas segítséget jelentenek a cégeknek tartalmaik népszerűsítésében. A következő öt tipp betartásával jelentősen felerősítheted tartalommarketinged hatását a Facebook használatával.

1. Tartalommarketing-tipp: Postolj rendszeresen

Minden Facebook oldal eltérő, de egyvalami közös bennük: ha valaki kedveli őket, az minden bizonnyal elvárja, hogy folyamatosan új tartalmat lásson és élvez megnézni, elolvasni azokat. Ha céged csak hetente egyszer áll elő igazán értékes és érdekes tartalommal, akkor is érdemes kitölteni az űrt a többi napon, például azzal, hogy megosztod az adott téma szakértőinek írásait.

Egy üzleti vállalkozásnak legalább naponta egyszer postolnia kell a Facebookon, hogy biztosan ne feledkezzenek meg róla a kedvelők. Minél több érdekes és értékes tartalmat jelentetsz meg, annál inkább a téma szakértőjévé válsz olvasóid szemében és annál valószínűbb, hogy hozzád fordulnak, ha valamilyen kérdésük van az adott témakörrel kapcsolatban.

Akármilyen remek tartalommal is készülsz előállni, ne írj hosszú bevezetőt. Az emberek szeretnek gyorsan végigsiklani a netes tartalmak között és ez alól a Facebook sem kivétel. Szeretik gyorsan végigpásztázni az oldalt, mielőtt eldöntenék, hogy melyik tartalmat olvassák el ténylegesen.

2. Tartalommarketing-tipp: Szólíts cselekvésre

Időnként kérned kell, hogy megkaphasd, amit akarsz. A Facebook post felépítése meghatározhatja, hogy az olvasóközönségből mekkora interakciót válthatsz ki vele. Lehet, hogy kiváló cikket írtál, de ettől még nem biztos, hogy az olvasó meg is osztja azt az üzenőfalán. Egy kis inspiráció még senkinek sem ártott. Tegyél fel kérdéseket, linkeld be egy korábbi cikkeket további információért vagy kérd meg követőidet, hogy osszák meg a cikket.

Ha például egy kertész céget vezetsz és arról írsz, hogy miként lehet előkészíteni a kertet a télre, érdemes így lezárnod a cikkedet: „Ön felkészítette már kertjét a hidegre? Íme néhány további tanács, melyek hasznosak lehetnek: (link). Ne felejtse el megosztani tanácsainkat kertész barátaival!”

3. Tartalommarketing-tipp: Teremts értéket kedvelőid számára

Egyik első számú célod legyen az, hogy megismerd a kedvelőidet. Tudd meg, milyen információra van szükségük, mi az, ami igazán leköti a figyelmüket és mire reagálnak a legjobb módon. Csak így van esélyed rá, hogy valóban értékes tartalommal lásd el őket. Mindezt úgy érheted el, hogy többféle tartalmat postolsz és megfigyeled, hogy milyen reakciók érkeznek rá.

A Facebook Insights egy remek eszköz, mellyel figyelemmel követhető, hogy melyik post hány emberhez jutott el, hányan beszélnek róla, stb. Ennek segítségével könnyebben képet kaphatsz róla, hogy mi köti le igazán rajongóid figyelmét.

4. Tartalommarketing-tipp: Légy látványos

Egy átlagos Facebook felhasználónak körülbelül 260 barátja, akiknek a bejegyzései mind megjelennek hírfolyamában, nem is beszélve a többi, általa kedvelt cég bejegyzéseiről. Ahhoz, hogy postod ne vesszen el mindezek között, használj képeket és videókat, melyekre könnyebben felfigyelnek az emberek, mint az egyszerű szövegre.

Ez a tipp nemcsak a postjaid, de az egész Facebook oldalad esetében hatásos lehet. Válassz látványos profilképet, mely egyben remekül illik a vállalatodhoz, így kedvelőid még könnyebben felfedezik postjaidat a tömegben.

5. Tartalommarketing-tipp: Oszd meg tartalmadat más közösségi oldalakon is

Ha van egy nagyszerű tartalmad, ne korlátozd annak erejét mindössze egy közösségi oldalra. A fogyasztók többsége a Facebook mellett a Twittert és a LinkedInt is rendszeresen használja. Postold ki az adott cikkeket vagy linkjüket ezekre az oldalakra is, illetve a cikkben helyezd el ezeknek a kedvelő és megosztó gombjait.

Leave a Reply