Start-gombok kerültek a Microsoft új egereire

By 2013-05-24informatika

A Microsoft tervezői a Windows 8-felhasználók dolgának megkönnyítése érdekében olyan gombokat helyezett el legújabb Sculpt-egerein, melyek megnyomásával előhozható a Start képernyő.

Az óriáscég csütörtökön mutatta be a Sculpt Comfort Mouse és a Sculpt Mobile Mouse elnevezésű egereit. Legérdekesebb közös tulajdonságuk, hogy mindkettőn található egy Windows-gomb, melyet megnyomva a Start képernyőre jutunk. Ez főként a Windows 8 operációs rendszert használók számára lesz hasznos funkció.

A nagyobb Comfort Mouse modellen a Windows-gomb egyben egy érintőfelület is, melyen lefelé vagy felfelé húzva ujjunkat, navigálni tudunk az éppen futó Metro alkalmazások között. Mindezt a Mobile Mouse-szal is megtehetjük, de ott a négy irányba dönthető görgő szolgál erre a célra.

Fontos különbség még a két egér között, hogy előbbi Bluetooth-on keresztül kommunikál a számítógéppel, míg a másik egy egyedi mini-USB csatlakozón keresztül teremti meg a vezeték nélküli kapcsolatot.

A Comfort Mouse valószínűleg júniusban kerül majd a boltokba Amerikában és az előzetes becslések szerint körülbelül 39,95 dollárba (kb. 9000 Ft) kerül majd. Kistestvére, a Mobile Mouse már ebben a hónapban megvásárolható lesz és 29,95 dollárt (kb. 6700 Ft)  kell majd fizetni érte.

Az egerek Windows 7 és 8 valamint Mac OS 10.4 vagy annál újabb operációs rendszert használó gépekkel lesznek kompatibilisek.

Forrás: ZDNet.com