Ne hagyd, hogy látogatóid „lepattanjanak” landing page-edről!

By 2013-12-02Landing page

A statisztikák azt mutatják, hogy sokan megtalálják landing page-edet, de a legtöbbjük csak megvonja a vállát, ásít egyet és már tovább is áll? Ez azt mutatja, hogy az oldal egy kis átalakításra szorul. A következőkben megtudhatod, hogyan ragadhatod meg látogatóid figyelmét.

Nem elég, ha landing page-ed jó helyen áll a Google találati listáján néhány hangzatos kifejezésre és így könnyen megtalálható, hiszen a látogatók figyelmét nem csak felkelteni kell tudni, hanem meg is ragadni.

A bounce rate azt mutatja meg, hogy látogatóidnak hány százaléka „pattan” le az oldaladról, azaz hányan hagyják el azt rögtön azután, hogy rákattintottak. A cél tehát a minél kisebb bounce rate elérése, azaz a látogatók megtartása.

Íme néhány tipp a látogatók figyelmének lekötésére:

Azt nyújtsd a látogatóknak, amiért rákattintottak az oldalra

Ha például a title tagben vag a meta descriptionben szerepel, hogy a bizonyos terméket, amiről a landing page szól, 20%-kal olcsóbban kínálod, akkor ezt az információt a landing page-en is tüntesd fel, hiszen nyilván sok érdeklődőt vonzott oda az akció.

Arra is figyelj, hogy tényleg olyan tartalmat kínálj, amit az adott kulcsszóra rákereső látogatók számára hasznos és informatív lehet.

Bátran használj számadatokat a várható eredmények kifejezésére

A landing page-eddel bizonyára az a terved, hogy rajta keresztül meggyőzd az embereket, hogy nálad költsék el pénzüket. Döntésüket könnyebbé teheted, ha egyszerű, beszédes és jól látható számadatokkal támasztod alá mondanivalódat.

Például:

  • A nálunk regisztrálók 50%-a megtalálja álmai állását
  • Tagjaink 70%-a itt akad rá élete szerelmére

Büszkén és jól látható módon emeld ki terméked előnyeit

Az érdeklődők azért látogatják meg landing page-edet, mert valamilyen igényük, kívánalmuk van, melyet egy, a tiedéhez hasonló termékkel vagy szolgáltatással szeretnének kielégíteni. Ahhoz, hogy meggyőzd őket, muszáj kiemelned, hogy miért érdemes a tiédet választani a konkurenciával szemben. Ne legyél szerény, a sikeres üzlet titka a magabiztosság.

Jól mutasd be a terméket, ne csak a vásárlásról győzködj

Vannak olyan termékek és szolgáltatások, melyek drágák vagy amilyeneket nem mindennap vásárol az ember. Ilyenkor érdemes inkább a termékbemutatásra helyezni a hangsúlyt, mint az itt is most való azonnali vásárlásra.

Alaposan, tematikusan felbontva mutasd be a termék minden jellemzőjét, működését, előnyeit, a vele kapcsolatos újdonságokat, stb. Érdemes megadni egy e-mailcímet is, melyen az érdeklődők még több információhoz juthatnak.

Ha semmi másról nem szól a landing page-ed, csak arról, hogy a látogatók azonnal vásárolják meg a termékedet, akkor ne számíts túl nagy sikerre.

Szólíts fel a készlet vagy határidő végességére

Mint az az előző pontból kiderült, nem baj, ha hagysz egy kis gondolkodási időt az érdeklődőknek, de ne várd meg, amíg a nagy gondolkodásban és halogatásban teljesen megfeledkeznek rólad. Érdemes jól kiemelni, hogy az akció már csak egy hónapig tart vagy fogyóban van a raktárkészlet, ez valószínűleg egy kissé felgyorsítja majd a vásárlás folyamatát a komoly érdeklődőknél.

Figyelj oda a megfelelő hangszínre

Attól függően, hogy mit árulsz, válaszd meg a leginkább hozzá illő hangvételt, pl.: hivatalos, játékos, komoly, stb. Mindig gondold végig, hogy az adott terméket kereső célközönség vajon mely hangnemet érezné a legszemélyesebbnek, a leginkább hozzá szólónak.

Leave a Reply