A microsite-ok előnyei

By 2013-12-02Microsite

Bizonyára te is találkoztál már olyan weboldallal a neten, mely annyi különböző szolgáltatáshoz vagy termékhez kapcsolódó menüt tartalmazott, hogy átláthatatlannak tűnt az egész. A microsite-ok éppen erre nyújtanak megoldást.

Mik azok a microsite-ok?

A microsite egy olyan, az adott vállalat honlapjától különálló weboldal, mely kimondottan egy adott terméket vagy szolgáltatást mutat be. A mérete változó lehet, állhat egyetlen oldalból, a landing page-ekhez hasonlóan, de akár több oldala is lehet, felépített menürendszerrel. Ez attól függ, hogy vállalatodhoz, termékedhez, szolgáltatásodhoz mely felépítés illik a legjobban, mennyi anyag van, melyet meg szeretnél osztani a microsite-on keresztül.

Mik a microsite-ok előnyei?

Egy microsite-nak rengeteg előnye van, ezért mindenképpen érdemes ilyenek létrehozásán gondolkodni, ha különböző termékekkel foglalkozol. Lássuk, a legfőbb előnyöket!

Branding

A microsite lehetőséget biztosít, hogy a vállalat brandjétől elszakadva népszerűsíts egy adott terméket. Ez különösen hasznos akkor, ha egy új terméket szeretnél bevezetni, melynek elterjedését nem feltétlenül segítené, ha az emberek rögtön vállalatod brandjével kezdenék azonosítani.

Megoldja az információtöbblet problémáját

A túl sok menü vagy a túl sok szöveg átláthatatlanná tehet egy oldalt, így egyáltalán nem biztos, hogy a látogató el fog jutni arra az oldalra, ahová szeretnéd, hogy eljusson. Ha minden információt a kezdőlapon próbálsz meg összezsúfolni, az kilométerhosszú szövegeket fog eredményezni, melyek átolvasása sok időbe telik, ráadásul meg is zavarhatja a látogatókat, akik így inkább továbbállnak.

Részletekbe bocsátkozhatsz

Ha a fő weboldaladon próbálsz meg minden termékedről és szolgáltatásodról írni, akkor lehet, hogy nem fogod tudni kellő mértékben bemutatni mindegyiket. Egy microsite azonban csak kimondottan egy termékről vagy szolgáltatásról szól, így bőven leírhatsz minden részletet ezekkel kapcsolatban.

Kimondottan a célközönségeddel kommunikálhatsz

Egy microsite-ot nagy valószínűséggel azok az internetezők fognak megtalálni, akik az adott termék iránt érdeklődnek és nem kell keresztülverekedniük magukat azokon a termékeiden és szolgáltatásaidon, melyekre éppen nincs szükségük.

Szakértővé fogsz válni az emberek szemében

Ha felépítesz egy microsite-ot egy adott termék köré és mindent leírsz róla, akkor a látogatók azt fogják feltételezni, hogy a téma valódi szakértője vagy, ezért érdemes tőled vásárolniuk.

A keresőmotorok szeretni fognak

Válassz olyan domain nevet microsite-odnak, melyben megtalálhatóak a legfőbb kulcsszavak, ezek a kulcsszavak szerepeljenek a site szövegeiben is, így biztos, hogy a microsite egyre előrébb és előrébb fog kerülni a keresőoldalakon. Arra persze figyelj, hogy a tartalom valóban releváns és az érdeklődők igényeit kielégítő legyen.

Egy ismert internetes statisztika szerint a látogatók 50%-a kizárólag a főoldalt nézi meg, majd távozik az adott weboldalról. A microsite-ok segítségével már maga a főoldal érdekes és információdús lehet a számukra, ezért könnyebben megragadhatod a figyelmüket.

Leave a Reply