Linképítés – Tartalmak, melyek pofonegyszerűvé teszik a linképítést

By 2013-12-02Linképítés

A linképítés során nem minden esetben egyszerű felkelteni a kiszemelt weboldal figyelmét, de megfelelő taktikával elérheted, hogy minimális erőfeszítéssel együttműködésbe kezdjenek veled vagy akár ők maguk keressenek meg téged.

A Google új irányelvei csak a természetes linképítést tartják elfogadhatónak, ezért ma már a linkvásárlás, linkcsere programok nem tartoznak az ajánlott linképítési stratégiák közé. A legegyszerűbb, ha tartalmaid segítségével nyered meg magadnak a jó nevű oldalakat és így szerzel külső linket náluk. Lássuk, milyen tartalmakra a leginkább vevők a komoly oldalak!

Útmutatók, „tutorialok”

Akár egy gép üzemeltetéséről, csináld magad barkácsmunkáról vagy bármi másról, az emberek szeretik az olyan útmutatókat, melyek lépésről lépésre, akár képeken keresztül bemutatják a különböző folyamatokat.

Kvízek és tesztek

Teszteld olvasóid tudását szakterületeddel kapcsolatban és tedd lehetővé, hogy a közösségi oldalakon megoszthassák az eredményeiket, ezek mindig nagyon népszerűek.

Időszerű tartalom

Ha jókor postolod ki a jó tartalmat, azzal hatalmas népszerűségre tehetsz szert és rengeteg olvasót vonzhatsz. Mindig érdemes az adott évszakkal, az éppen közeledő ünneppel kapcsolatban is megjelentetni bejegyzéseket és könnyen lehet, hogy nagyobb oldalak is átveszik majd azokat, így több értékes külső linkre tehetsz szert.

Esettanulmányok

Az esettanulmányokat mindenki szereti. Igazi eredmények, igazi számokkal, nem kérdés a siker. Ha terméket vagy szolgáltatást kínálsz, találj valakit, akinek segítettek az általad kínáltak és készíts róla esettanulmányt. A hasonló témájú blogok és weboldalak örömmel veszik majd át a tartalmat.

Infografikák

Az emberek imádják az adatokat, főleg, ha azok látványos grafikákkal, diagramokkal vannak fűszerezve. Az infografikák egyre nagyobb elismerésnek örvendenek, rengetegen osztják meg őket, így kiváló lehetőséget nyújtanak a linképítésre.

Web toolok

Az olyan hasznos web toolok, mint egy bizonyos iparággal kapcsolatos költségkalkulátor, stb. vonzzák a látogatókat és a többi, hasonló témában mozgó oldal is szívesen linkeli az ilyen hasznos eszközöket, ezért érdemes ilyenek fejlesztésével foglalkozni.

Mutass be valami újat

Ugyanúgy működik ez, mint a hírek világában: aki először hozza le az adott hírt, az kapja a legtöbb nézettséget, a többiek sokszor attól veszik át az adott sztorit. Ha lehetőséged nyílik rá, csapj le valamilyen újdonságra és rengetegen fogják megosztani a cikkedet.

Mítoszok leleplezése

Ha vannak híres, világszerte elterjedt tévhitek az üzletágaddal kapcsolatban, akkor bizonyítékok segítségével, minden kétséget kizáróan leplezd le azokat. Ha mindezt egy jó minőségű, szórakoztató cikk keretein belül teszed, nagy sikert érhetsz el vele, linképítés szempontjából is.

Leave a Reply