Linképítés: Hová a legérdemesebb kirakni linkjeinket?

By 2013-12-02Linképítés

A linképítés egy rendkívül fontos eszköz ahhoz, hogy a keresőoldalakon minél előrébb kerüljünk, de egyáltalán nem mindegy, hogy a külső linkek honnan mutatnak az oldalunkra. Érdemes egy kisebb elemzést végezni, mielőtt felkeresnéd az adott oldal vezetőjét a linképítéssel kapcsolatban.

A linképítés során először is meg kell találnod azokat a weboldalakat, melyek témájuknak fogva illenek a tiédhez, ezért érdemes lenne linket cserélni vele vagy valamilyen egyéb módon elérni, hogy a linked kikerüljön rá.

Itt azonban még nem ér véget a keresés. Sok múlik azon is, hogy a kiválasztott oldal melyik lapjára kerül ki a linked. A linképítés szakemberei szerint érdemesebb valamelyik belső oldalon megjelentetni a hivatkozást, mint közvetlenül a főoldalon, mivel utóbbiakat gyakran reklámoknak vélik az emberek, ezért nem kattintanak rájuk.

Valóban logikusabb megoldás, ha linked egy, a termékeid, szolgáltatásaid szempontjából releváns tartalommal bíró belső lapra kerül ki, mivel ezeket csak azok olvassák, akiket valóban érdekel a téma, így nagyobb az esély arra is, hogy érdekelni fogja őket a te ajánlatod és követni fogják a linket.

Mindehhez még hosszú perceket sem kell eltöltened az adott oldal tartalmának olvasásával, hiszen a Google és más keresők segítségével egyszerűen megtalálhatod az adott honlapon belül az adott keresőszónak leginkább megfelelő lapot. Nem kell mást tenned, mint beírnod az oldal címét és az adott keresőszót a következő formátumban: site:oldalcime.com keresési kifejezés. Ekkor a kereső sorrendben ki fogja listázni azokat a lapokat, melyek a legrelevánsabbak a keresett kifejezésre, így könnyen eldöntheted, hogy melyikre szeretnéd kihelyezni a linkedet.

Összegezve tehát több szempontból is érdemes a főoldal helyett egy adott lapot megcélozni a linképítés során. A főoldalon való linkelhelyezés egyrészt költséges lehet, másrészt nem fog akkora sikert eredményezni, mintha egy jól kiválasztott aloldalon jelenne meg.

Leave a Reply