5 további linképítési stratégia, mely segíti a keresőoptimalizálást

By 2013-12-02Linképítés

A digitális marketing világa az utóbbi két évben többet változott, mint az előtte való tízben összesen: megjelent a Panda és a Pingvin algoritmus, majd a többek között ezt a kettőt is magában foglaló Kolibri. Ezek a változások sok más mellett a linképítést is befolyásolták.

A linképítés egy fontos és nagyon hasznos eszköz ahhoz, hogy weboldalad előrébb kerüljön a keresők találati listáján. Korábban már volt szó olyan linképítési stratégiákról, melyek megfelelnek a keresőmotorok legújabb irányelveinek, most további ilyenek kerülnek bemutatásra.

1. Linképítési módszer: Vendégposztok

Ezt akkor érdemes használni, ha valóban olyan cikket írtál, melyet egy nagy látogatottságú, a te szakterületeden mozgó honlap tudna hasznosítani és érdekelhetné az olvasóit. Ezzel nem csak új látogatókra és nagyobb népszerűségre tehetsz szert, de egy értékes külső link is fog mutatni az oldaladra.

Valóban csak akkor vesd fel a vendégposztolás lehetőségét, ha egy kiváló tartalom van a kezedben, ne kezdd el tömegével küldözgetni a régi cikkeidet minden weboldal-tulajdonosnak és bloggernek.

2. Linképítési módszer: Infografikák készítése

Az emberek szeretik a színes és informatív infografikákat, ha veszed az időt és a fáradtságot, hogy lekészíts egy ilyet és jól sikerül, akkor az valószínűleg nagy népszerűségre tesz majd szert. Értékes külső linkeket szerezhetsz azzal, ahogy az infografikádat egyre több és több oldalon osztják meg.

3. Linképítési módszer: E-mailes linképítés

A Google már nem nézi jó szemmel a blogok vagy weboldalak sidebarjában vagy láblécében megjelenő linkeket, ezért egyre inkább ajánlott az adott oldal tartalmában elhelyezni a kívánt linkeket.

Ha linképítésben gondolkozol, érdemes e-mailben felkeresni egy, a területeden mozgó, jó nevű oldalt és megkérni a vezetőjét, hogy helyezze el a linkedet valamelyik releváns oldalán vagy cikkében.

4. Linképítési módszer: Hozz létre olyan tartalmat, amit előszeretettel terjesztenek

Talán meglepő lehet, de a leggyorsabb és legeredményesebb linképítéshez nem is kell másokat felkeresned. Elég, ha figyelemfelkeltő, megragadó, ugyanakkor érdemes és kiváló minőségű tartalommal állsz elő, amit az adott téma iránt érdeklődők imádni fognak.

Erre persze nincsen kész és biztos recept, de ha sikerül ilyen tartalmat készítened, azt rengetegen fogják megosztani, átvenni, amiből temérdek bejövő linkre számíthatsz.

5. Linképítési módszer: Elemezd a konkurencia linkeit

Több remek és egyszerűen használható elemzőprogram létezik, melyek megmutatják, hogy mely oldalak linkelik a konkurenciád honlapját. Ezek alapján értékes információkat szerezhetsz azzal kapcsolatban, hogy mely oldalakat érdemes megkeresned linképítés szempontjából.

Leave a Reply