Like-okkal hajtott autót építettek amerikai diákok

By 2013-05-29Facebook, Social Media

Kansasi diákok a Minddrive program keretein belül úgy alakítottak át egy 1967-es Volkswagen Karmann Ghiát, hogy az autó a különböző közösségi oldalak aktivitásának függvényében tudjon haladni.

Az autó átalakítását egy Kansas City-i, hátrányos helyzetű tanulókból álló csoport végezte. Először is eltávolították az eredeti motort, amit elektromos hajtásra és lítium-ion akkumulátorra cseréltek.

Ezután a kocsi áramkörére rácsatlakoztatta kegy számítógépet, mely ellenőrzi az aktivitást a Minddrive Twitter, Facebook, Instagram és YouTube csatornáján és ennek függvényében dönti el, hogy a motor az akkumulátor töltésének mekkora hányadát használhatja fel.

Egy Twitter-követés például 5 wattot ér, egy Facebook like pedig egyet. Ha egy felhasználó aláír egy internetes petíciót, mely a Minddrive-hoz hasonló iskola utáni programok támogatására szólít fel, az 10 wattot jelent az autónak.

A veterán jármű komoly túrára készül, május 31-én Missouriból elindulva Washington DC-t célozza meg, így szüksége lesz a like-okra, megosztásokra és taggelésekre.

A Karmann Ghia egy teljes feltöltéssel körülbelül 50 kilométert tud megtenni és csúcssebessége valamivel több, mint 70 km/h. Ha minden jól megy, a túrát körülbelül egy hét alatt fejezi majd be.

A like-ok gyűjtése már korábban megkezdődött, így attól nem kell tartani, hogy az autó meg sem moccan majd a rajtnál. Az energiaszint állását a Minddrive weboldalán Te is figyelemmel követheted és néhány kattintással hozzájárulhatsz a projekt sikeréhez.

Forrás: cNet.com