Mit tud egy hatékony landing page?

By 2013-12-02Landing page

Egy landing page remek befektetés, ha online marketingről van szó, hiszen olyan látogatókat irányít a fő honlapodra, akik jó eséllyel komolyan érdeklődnek az általad kínált termék vagy szolgáltatás iránt. Ahhoz azonban, hogy egy landing page sikeres legyen, sok kritériumnak meg kell felelnie, lássuk, mit tud egy igazán jó landing page!

Mitől jó egy landing page?

Átmegy a pillanat-teszten – Erről már volt szó korábban. A látogatók többsége mindössze három másodperc alatt eldönti, hogy érdemesnek találja-e landing page-edet az elolvasásra, a rajta található űrlapot a kitöltésre. A jó landing page olyan tartalmat kínál, mely első ránézésre is átlátható.

Egyszerű – Ha valaki rákattintott a landing page-edre, akkor azt valószínűleg valamelyik keresőoldal használata után tette. Ügyelj arra, hogy a tartalom megfeleljen azoknak a kulcsszavaknak, kifejezéseknek, melyekre optimalizálva van a landing page. Fogalmazz érthetően és csak arról a termékről, szolgáltatásról írj, melyről a landing page szól. Ne használj olyan elemeket, melyek könnyedén elvonhatják a figyelmet a lényegről.

Rövid – Mutasd be alaposan a kínált terméket, de ne írj regényt. Gondold végig, hogy mi lehet az a 15-20 kérdés, ami az érdeklődők fejében megfordulhat vásárlás előtt és ezeket próbáld meg megválaszolni.

Hitelességről árulkodik – Ha azt szeretnéd, hogy az olvasók elhiggyék, amit olvasnak és valóban továbbkattintsanak weboldaladra, akkor helyezd el vállalatod logóját vagy más, a hitelességről árulkodó elemet egy jól látható helyen az oldalon. Ez különösen fontos akkor, ha kitöltendő űrlap is van a landing page-en.

Kipróbált – Egy landing page várható sikerességét megjósolhatod úgy, ha családtagjaiddal, barátaiddal átolvastatod azt és megkéred őket, hogy őszintén mondják el, ők hitelesnek, érdekesnek találják-e, megadnák-e az űrlapon kért adatokat stb.

Leave a Reply