Miért van szüksége vállalatodnak több landing page-re?

By 2013-12-02Landing page

Van már landing page-ed? Esetleg több is? Akkor sem árt még néhányat üzembe helyezni, a landing page-ekből ugyanis soha nem elég. Miért is? Ebből a cikkből kiderül.

A landing page-ek remek lehetőséget nyújtanak arra, hogy egy termékedet vagy szolgáltatásodat alaposan bemutasd rajta keresztül az érdeklődőknek, majd fő weboldaladra csábítsd őket. Minél több landing page-ed van, annál nagyobb forgalmad és annál több komoly érdeklődőd lehet.

Miért érdemes még több landing page-et üzemeltetni?

Az online marketinggel foglalkozó HubSpot felmérései szerint azok a vállalatok nem tapasztalnak jelentős fellendülést a lead generálás (potenciális vásárlók bevonzása) terén, melyek tíznél kevesebb landing page-dzsel rendelkeznek, akiknek azonban 10-15 ilyen oldaluk van, azok átlagosan 55%-os növekedésről számoltak be. A felmérés azt is kimutatta, hogy a siker akkor lesz igazán átütő, ha egy vállalatnak 40 vagy annál több landing page-e van.

Íme két példa, melyek jobban rámutatnak arra, hogy miért is jelent jobb üzletszerzési lehetőségeket a sok landing page:

1. Több landing page, több konverziós lehetőség

Ez meglehetősen egyszerű és logikus: a nagy számok törvénye alapján minél több landing page-ed van, annál több esély van rá, hogy egy látogató ráakad, elolvassa és potenciális vásárlóvá válik. A landing page-ek a keresőoptimalizálás szempontjából is nagyon hasznosak, hiszen ha jól megírt tartalommal rendelkeznek, egyre előrébb kerülnek majd a találati listákon és rajtuk keresztü rengeteg új látogató érkezik majd a fő weboldaladra.

2. A több landing page nagyobb változatosságot enged

Bizonyára hallottad már azt a mondást, hogy „A változatosság az élet sója.” Ez a marketing világára is igaz. Gondolj csak bele a látogatóid helyzetébe: a weboldaladon ugyanolyan kinézetű és ugyanolyan stílusban íródott oldalakon olvasgatják az ajánlataidat, így könnyen lehet, hogy egy idő után kissé szürkének találják őket és elhagyják az oldalt.

Landing page-eiden azonban különböző, az adott termékhez, szolgáltatáshoz illő designt használhatsz és olyan stílusban, hangnemben írhatod meg rájuk a szöveget, mely szerinted a legjobban illik az adott termék vásárlóihoz, felhasználóihoz. Ezzel valószínűleg sokkal jobb esélyeid lesznek a sikeres üzletkötésre.

Leave a Reply