Hogyan épül fel egy jó landing page?

By 2013-12-02Landing page

Ahhoz, hogy landing page-ed eredményesen tudjon működni, látogatókat, vásárlókat vonzzon vállalatodhoz, meg kell felelnie néhány fontos kitételnek. A következőkben ezekről lesz szó bővebben.

Mi az a landing page?

A landind page egy egyetlen oldalból álló weboldal, mely a microsite-hoz hasonlóan egy vállalat kínálatából egy adott termékre vagy szolgáltatásra összpontosít és csak arról szól. Feladata, hogy bevonzza az adott termék vagy szolgáltatás iránt érdeklődőket, majd kellő tájékoztatás után átirányítsa őket a cég fő weboldalára.

Milyen a jó landing page?

A jó landing page SEO és PPC (kattintás alapú hirdetés) szempontból is jól működik, azaz a keresőoldalak segítségével is könnyen megtalálható a potenciális érdeklődők számára és fizetett hirdetések útján is olyan látogatókat vonz be, akik nagy eséllyel érdeklődnek az adott termék vagy szolgáltatás iránt.

Ahhoz, hogy egy landing page a kívánt eredményeket hozza, a következőket érdemes elvégezni és fontolóra venni:

Megfelelő domainválasztás

Fontos, hogy a landing page-et olyan domainnév alatt hozd létre, melyben megtalálható egy vagy több főbb kulcsszó, melyek alapján gyakran keresik az adott terméket. Ez rengeteget számít a jó rangsorolás szempontjából a keresőmotoroknál.

Téma- és a kulcsszóorientált tartalom, mely az előnyökre koncentrál

Muszáj, hogy a landing page szövege az oldal fő témájánál maradjon, azaz közvetlenül az adott termékről vagy szolgáltatásról szóljon. Ha a célod az értékesítés, akkor természetesen az sem árt, ha ezeknek az előnyeire helyezed a legnagyobb hangsúlyt és kiemeled, hogy miért van szüksége rá az embereknek. A szövegbe igyekezz beleszőni olyan kulcsszavakat vagy kifejezéseket, melyek alapján szeretnéd, hogy megtalálják az oldalt az érdeklődők. Nagyon figyelj rá, hogy ne csak egy értelmetlen kulcsszóhalmazt hozz létre, mivel ezzel könnyen elveszítheted az emberek bizalmát, ráadásul a Google is komolyan büntet érte.

Átláthatóság

Nem mindenki szeret olvasni. Ez még nem azt jelenti, hogy vissza kellene fognod magad a tartalom megírásánál, nyugodtan használj annyi szót, amennyit szükséges, de tördeléssel, formázással bontsd kisebb bekezdésekre a szöveget. Téma szerint is rendszerezd a mondanivalódat, hiszen lehet, hogy valakit kizárólag a műszaki paraméterek érdekelnek, míg mások csak az előnyöket olvassák el. Használj felsorolást és számozást is a jobb átláthatóság érdekében.

Kitöltött title tag és meta description

A title tag talán a legfontosabb néhány szó, mely a landing page-re kerül. Ez határozza meg, hogy a keresőoldalak találati listáján milyen címmel jelenik meg landing page-ed, így meghatározó lehet azzal kapcsolatban, hogy valaki rákattint-e vagy sem. A meta description kitöltése szintén elengedhetetlen része az optimalizációnak. Bár a rangsorolás szempontjából nem nyújt sok többletet, de az emberek a cím alatt ezt a rövid leírást fogják látni a találati oldalon, ezért, ha ez megragadja a figyelmüket, nyert ügyed van.

Közösségi oldalak gombjainak elhelyezése

Fontos, hogy landing page-eden is elhelyezd a legnagyobb közösségi oldalak kedvelő és megosztó gombjait, hogy az olvasók könnyedén tudják azt ajánlani ismerőseiknek is, ezáltal növelve az oldal látogatottságát.

Cselekvésre szólítás

Egy határozott cselekvésre való felszólítás nélkül a landing page hasztalan. Ez lehet vásárlásra vagy akár a fő weboldalon való további tájékozódásra való felszólítás is, attól függően, hogy mi a célod a landing page-dzsel. Ha nem szólítasz cselekvésre, akkor az érdeklődő végigolvassa a szöveget, de nem fogja tudni, hogy mihez kezdjen vele.

Leave a Reply