Három könnyen elkerülhető landing page baki

By 2013-12-02Landing page

A korábbiakban sok szó esett arról, hogy miként tehetünk jobbá egy landing page-et, mitől fog igazán eredményesen működni, de azt sem árt tudni, hogy mik azok a gyakran elkövetett hibák, melyeket érdemes elkerülni velük kapcsolatban.

1. Landing page baki: Zavaros üzenet

A landing page egyik legfontosabb feladata, hogy cselekvésre szólítson, legyen az akár vásárlás, kapcsolatfelvétel további információszerzés céljából, a fő weboldalra való ellátogatás vagy bármi más. Ha azonban landing page-ed túlzsúfolt, több különböző témájú szöveg van benne, akkor a látogató nem fogja tudni, hogy melyiknek az üzenetére hallgasson vagy, hogy egyáltalán melyiket lenne a legfontosabb elolvasnia.

A landing page szövege csak egyetlen termékről vagy szolgáltatásról szóljon és azt jól átláthatóan mutasd be rajta. Mielőtt megírnád a szöveget, döntsd el, hogy milyen üzenetet szeretnél közvetíteni és milyen cselekvésre szeretnél felszólítani és ezt vedd alapul a landing page elkészítésénél.

2. Landing page baki: Űrlapok túl sok mezővel

Figyelj arra, hogy landing page-eden ne legyenek olyan űrlapok, melyek rengeteg adatot kérnek, mivel ez elriaszthatja a termékeddel vagy cégeddel még csak ismerkedő látogatót. Ha szeretnél, elhelyezhetsz űrlapot a landing page-en, de abban legfeljebb egy e-mailcímet kérj hírlevélfeliratkozás céljából.

Ha a látogatót érdekli az adott termék és vásárolni szeretne, fel fogja keresni a fő honlapodat is, elég ha ott és akkor szembesül a bonyolultabb, több információt kérő űrlapokkal, mivel ilyenkor már valószínűleg nagyobb a bizalma feléd és szívesebben megadja ezeket.

3. Landing page baki: Félrevezető képek

Ha a landing page-eden egy konkrét terméket árulsz, akkor érdemes erről a bizonyos termékről képeket feltölteni rá. Ha olyan képet csatolsz az íráshoz, mely valamilyen elvont fogalmat próbál meg ábrázolni vagy nem igazán kapcsolódik a termékedhez, az nem fogja olyan mértékben növelni a landing page sikerességét, mintha a valódi termékről tennél közzé fotókat.

Leave a Reply