Az öt leggyakoribb ok, amiért a látogatók elkattintanak landing page-edről

By 2013-12-02Landing page

Hiába találnak rá landing page-edre sokan a kívánt kulcsszavak alapján, ha el sem olvassák a rajta lévő szöveget vagy eszükben sincs továbbkattintani a fő weboldaladra. Miért hagyják el a legtöbb esetben a landing page-eket az olvasók? Cikkünkből kiderül.

Vannak tehát jól és kevésbé jól teljesítő landing page-ek, de mitől függ, hogy egy landing page leköti-e a látogató figyelmét vagy azonnal bezárja és másikat keres helyette? Íme az öt legfőbb ok a sikertelenségre:

A landing page-ed nem megy át a pillanat-teszten

A pillanat-teszt azt jelenti, hogy milyen benyomás alakul ki első pillanatra a látogatóban. Sokan már három másodperc alatt elkattintanak egy oldalról, ha nem tetszik nekik az összkép. Úgy szerkeszd meg tehát landing page-edet, hogy már három másodperc után világossá váljon bárki számára, hogy mi azt amit kínálsz. Legyen tiszta és érthető a headline, tematikusan tagolt a szöveg és jól kiemelt a cselekvésre való felszólítás.

Túl sok a figyelemelterelő elem a landing page-eden

Az előzőek szerint tehát sok látogató három másodperc alatt eldönti, hogy érdekli-e az adott oldal vagy sem, ezért fontos, hogy semmi olyan tartalom ne legyen a landing page-eden, mely elvonhatná a figyelmüket a lényegről. Távolítsd el a látványos animációkat, a nagy navigációs gombokat, melyek más oldalra vezetnek és a nagy betűtípussal írt, de a lényeg szempontjából kevésbé releváns szövegeket. Használj felsorolást, számozást, kiemelt bekezdéscímeket és hasonló formázási lehetőségeket, melyek átláthatóbbá teszik a szöveget.

Nem szólítasz cselekvésre

Nyilván a látogatóid sem buták és tisztában vannak vele, hogy a landing page-eden található termékleírás értékesítési célokat szolgál, üzeneted mégsem fog célba érni, ha erre nem szólítod fel őket és nem használsz egyértelmű igéket célod kifejezésére.

Túl sok információt kérsz az űrlapon

Azon látogatók többsége, aki a landing page-eden keresztül találja meg valamelyik termékedet, valószínűleg még nem ismeri vállalatodat, legalábbis még nem vásárolt onnan, ezért könnyen elriaszthatod azzal, ha már a landing page-en rengeteg személyes információ megadására akarod rávenni. Landing page-eden legfeljebb egy pár mezős űrlap legyen, a további kérdéseket hagyd meg akkorra, amikor már valóban vásárlásra készül.

Ajánlatod nem egyezik a cselevésre való felszólítással

Figyelj arra, hogy a cselekvésre felszólító mondatokban ne túlozz, ne ígérj valótlant, mert az csalódottságot eredményezhet, amikor a látogató végigolvassa ajánlatodat és kiderül, hogy nem azt kapja, amit néhány sorral feljebb ígértél.

Leave a Reply