A leggyakoribb tévhitek a landing page-ekkel kapcsolatban

By 2013-12-02Landing page

Egy landing page összeállítása nem tűnik nagy feladatnak, pedig sok szempontot kell figyelembe venni, hogy olyan oldalt készíthess, mely sok látogatót vonz majd és érezhetően javítja az eladási adatokat. Az egyszerűség mellett sok más tévhit is kering a landing page-ekkel kapcsolatban, lássunk néhányat ezek közül!

1. Landing page tévhit: Ne tartalmazzon űrlapokat

Bár valóban nem jó, ha egy landing page tolakodó módon már az első pillanattól kezdve néhány személyes adat megadásáért nyaggatja a látogatót, de ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem lehet rajta űrlap.

Egy jól elhelyezett, az olvasást nem akadályozó űrlapban semmi rossz nincs. Ezek azonban még ne vásárlói vagy megrendelői űrlapok legyenek, hanem inkább olyanok, melyek kérdésfeltevésre vagy hírlevélre való feliratkozásra adnak lehetőséget.

2. Landing page tévhit: Győzködni kell a látogatót

Többször leírtuk már, hogy a cselekvésre való felszólítás a landing page-ek egyik legfőbb feladata. Ez azonban nem egyenlő azzal, hogy minden egyes bekezdés végére odaírod, hogy „vásároljon most!”. Az ilyen agresszív győzködés könnyen elriaszthatja az érdeklődőt.

A landing page maradjon olvasmányos, informatív és néhány helyen finoman hívd fel a figyelmet arra, amit szeretnél elérni vele. Például: „Ha most rendeli meg termékünket, a vételár 50%-át elengedjük.” vagy „További információkért kérjük, látogasson el honlapunkra!” Ez egy jóval finomabb módja a cselekvésre való felszólításnak és az olvasó nem érzi úgy, hogy bele akarod kényszeríteni valamibe.

3. Landing page tévhit: Ha elkészült a szöveg, már nincs több dolgod

Az összes weboldal folyamatos változtatásokra szorul és ez alól a landing page-ek sem kivételek, hiszen ami ma bejön, az lehet, hogy holnap már nem fog.

Légy rugalmas és nyitott, egy landing page-re érdemes többfajta szöveget is előkészíteni és cserélgetni őket, ha úgy érzed, hogy az előző már nem hozza azt a teljesítményt, mint korábban vagy ami elvárható lenne.

Leave a Reply