A landing page-szövegek 3 titka

By 2013-12-02Landing page

Több cikkünkben is írtunk már arról, hogy hogyan kell kinéznie, mit kell tartalmaznia egy landing page-nek ahhoz, hogy sikeres legyen. Most nézzük, mi az a három dolog, amire a leginkább érdemes odafigyelni, amikor szöveget írsz a landing page-re.

1. A headline olyan, mint egy csajozós szöveg. Ne légy arrogáns és nagyképű!

Amikor valaki rákattint a landing page-edre, valószínűleg a többinél jóval nagyobb betűmérettel, esetleg eltérő színnel írt headline-on fog először megakadni a tekintete. Olyan ez, mint amikor vonzó nővel próbálsz meg kommunikációt kezdeményezni: nagyon fontos a megfelelő kezdés. Ne legyél az a srác, akit a beképzelt szövegei miatt mindig elhajtanak. „Ezt az ajánlatot nem hagyhatod ki!” Az ilyen és ehhez hasonló mondatok headline-ként alkalmazása ellenérzéseket válthat ki az emberekből és lehet, hogy tovább sem olvasnak. Igyekezz olyan headline-t írni, mely kevésbé hivalkodó, felkelti a figyelmet, mivel így sokkal nagyobb esélyed van rá, hogy nem hagyják el a landing page-et néhány másodperc után.

2. Légy őszinte és nyílt azzal kapcsolatban, amit kínálsz!

Ha az olvasó számára nem derül ki pontosan, hogy mi az, amit szeretnél eladni, akkor egy idő után feladják az olvasást és továbbállnak. Landing page-szövegedből mindig derüljön ki a számukra, hogy miért vannak az adott oldalon, milyen módon profitálhatnak abból, ha elolvassák a szöveget és, hogy miért kelljen, hogy érdekelje őket a tartalom. Ez egyszerűnek hangzik, de ha véletlenszerűen átfutsz néhány landing page-et, azt fogod tapasztalni, hogy csak nagyon kevés felel meg ezeknek a kritériumoknak.

Ha olyan mondatokat helyezel el a szövegben, melyek letöltésre, jelentkezésre, vásárlásra vagy a fő weboldal meglátogatására szólítanak fel, kerüld a parancsoló, sürgető hangnemet, inkább az „Ingyenes letöltés!” vagy a „Tekintse meg ajánlatunkat!” mondatokat válaszd.

3. Pontosan fogalmazz az előnyökkel kapcsolatban

Minél pontosabban megfogalmazod, hogy miért érdemes a te termékedet vagy szolgáltatásodat választania olvasóidnak, annál jobb. Ha az előnyöket felsorolással listába gyűjtöd vagy egyéb módon kiemeled, akkor biztos lehetsz benne, hogy megakad rajtuk az olvasó szeme. Még jobb, ha számadatokkal is ki tudod fejezni terméked, szolgáltatásod előnyeit, mivel ezek kevésbé tűnnek üres ígéreteknek, mint a puszta szavak.

Leave a Reply