Kiváló hírlevél-tárgyak a való életből

By 2013-12-05Hírlevél

Bizonyára veled is előfordult már, hogy feliratkoztál egy cég hírlevelére, de szinte soha nem nyitottad meg a tőlük érkező e-maileket, mert a tárgy folyton ugyan az volt, esetleg közhelyeket puffogtatott és egyszerűen nem keltette fel az érdeklődésedet.

Mi az, ami felkelti az érdeklődést, mivel tudsz jó első benyomást tenni, milyen tárgyat érdemes adni hírlevelednek? Ahelyett, hogy általánosságban beszélnénk és tanácsokat adnánk, melyen vagy működnek vagy nem, inkább bemutatunk néhány olyan példát a való életből, melyeknek nagy sikere volt.

Barack Obama: „Hey”

Mint az online marketing sok elemére, a hírlevél tárgyára is igaz, hogy az egyszerűséggel gyakran jobb eredményt lehet elérni, mint egy hosszas, cirkalmas mondattal. Itt persze az egyszerűséghez sokat hozzátesz az is, hogy a küldő rendkívül közismert.

Az amerikaiak azonban politikai nézeteiktől függetlenül hatalmas arányban nyitották meg és olvasták el a levelet. Gondolj csak bele: bizonyára mindenki érdeklődését felkeltette, hogy mit akarhat tőlük Obama, ráadásul egy ilyen levéllel, melynek három betűből áll a tárgya, ahelyett, hogy valami hangzatok kampányígéretet tartalmazna.

Ennek a nagyszerű stratégiának egyértelműen az volt a célja, hogy a hírlevél égető kíváncsiságot ébresszen a címzettekben és mindenképpen megnyissák az üzenetet.

Zillow: „Mit engedhet meg magának?”

Bizonyára a te szemed is megakadna egy ilyen tárgyú hírlevélen, mely egy ingatlanközvetítő irodától érkezik. Ez egyben izgalmas és bátorító, hiszen azt feltételezed belőle, hogy több olyan ingatlan is van a cég kínálatában, mely megfizethető a számodra, még akkor is érdekes és érdemes lehet összemérni bevételeidet az ingatlanpiac kínálatával, ha épp nem akarsz házat venni. Te rákattintanál? Mi biztosan.

Ez a hírlevél-tárgy az érzelmekre igyekszik hatni és nagyon jól csinálja. Nem kell pszichológusnak lenned ahhoz, hogy rájöjj, az ilyen levelekre rengetegen fognak ráklikkelni.

Eater Boston: „Hol érdemes sörözni most?”

Sok ember szereti a sört, de nem ez teszi a bostoni étterem- és bárkritikus site hírlevelét zseniálissá, hanem az, hogy az elküldését egy szerdai napra, 18:45-re időzítette az internetes lap.

Gondold végig: túl vagy egy hosszú napon, ráadásul még nincs vége, még csak a hét közepénél jársz, de jól esne lazítani. Nem is érkezhetne jobbkor egy olyan hírlevél, mely remek ötleteket ad, hogy hazafelé hol állj meg egy jó korsó sörért.

Ha hírlevelet készülsz küldeni, mindig alaposan gondold végig az időzítést. Gondold végig, hogy vállalatod milyen területen mozog és a termékeid, szolgáltatásaid iránt érdeklődőket mely napszakban lehet a legérdemesebb megszólítani.

JetBlue: „Épp értékes pontokat szalaszt el”

A mai kompetitív és rohanó világban egyre több ember tart attól, hogy bizonyos dolgokról lemarad, lehetőségeket szalaszt el. A jelenségnek már neve is van: FOMO („fear of missing out” – valami elszalasztásától való félelem) és az éles szemű vállalatok hatékonyan kihasználják ezt kampányaikban.

A JetBlue légitársaság a hírlevele tárgyában nyíltan utalt arra, hogy a címzettek lemaradnak valamiről, ha nem kattintanak azonnal az oldalukra. Lehet, hogy nem minden ember tervezett repülőutat, így nem vett részt a JetBlue pontgyűjtő akciójában, mely olcsóbbá tette az utazást, de mivel senki nem szeret lemaradni semmiről, sokan nyitották meg a levelet.

Gondold végig a hírlevél elküldése előtt, hogy van-e valami éppen aktuális akciód vagy remek ajánlatod. Ha van, akkor érdemes felhívnod rá az emberek figyelmét, hogy lemaradnak róla, ha nem olvassák el a leveledet.

Buffer: „A Buffert maghackelték, elmondjuk mi a helyzet”

Az online marketinggel foglalkozó Buffert valóban hackertámadás érte, ami minden site üzemeltetőjének egyik legrosszabb rémálma. Ettől függetlenül az említett startup remekül kezelte a kellemetlen helyzetet.

Ezt a tárgyat az teszi igazán nagyszerűvé, hogy lelkiismeretes és egyenes. Hasonló krízishelyzetben az a legjobb, ha nem használsz szójátékokat, nem veszed komolytalanra a figurát. Az emberek ilyenkor azt szeretnék látni, hogy komolyan veszed a problémát, ugyanakkor nem omlassz össze és tudod, mi a teendő.

Leave a Reply