iPadje védelmezése közben halt meg egy amerikai tini

By 2013-05-21Apple, informatika

Egy 15 éves Las Vegas-i fiú kezéből egy autó utasa próbálta kicsavarni iPadjét, a dulakodásban a tini az autó alá esett és később a kórházban belehalt a sérüléseibe.

A Las Vegas Sun és a helyi rendőrség beszámolója szerint Marcos Vicente Arenas az utcán sétált, kezében iPadjével, amikor egy fehér SUV mellé állt és az utasoldali ablakon kihajolt egy férfi, aki megpróbálta kitépni a kezéből az értékes szerkezetet.

Arenas nem volt hajlandó megválni tőle és a dulakodásban egyre közelebb került az autóhoz. Miután a két férfi belátta, hogy nem fognak sikerrel járni, elmenekültek a helyszínről, de a fiú ekkor már olyan közel volt a kocsihoz, hogy elütötték és később, kórházba szállítását követően belehalt sérüléseibe.

Az amerikai nagyvárosokban olyan gyakorivá váltak a hasonló rablások, hogy az emberek külön nevet is kitaláltak rá és már csak “Apple-picking”-ként (almaszedés) emlegetik.

Tavaly a New Yorkban elkövetett összes bűncselekmények 14%-át tették ki az iPhone és iPad lopások, San Franciscóban pedig a rablások felében az áldozatok telefonját vagy egyéb mobil eszközét vitték el a bűnözők.

Sajnos nálunk sem ismeretlen a jelenség, bizonyára sokan emlékszünk még arra a felvételre, melyen egy fiatal férfi kitépi egy nő kezéből a telefonját a metrón, majd elszalad.

“Az ilyen eszközök könnyűek, értékesek, ráadásul könnyen el lehet szaladni velük és könnyedén elrejthetőek, ezért ma már a rablók második legkedveltebb célpontjaivá váltak, a pénz után” – mondta a Las Vegas-i rendőrség szóvivője, Bill Cassell.

Az okostelefonokat, tableteket és hasonló, hordozható elektronikus eszközöket gyártó cégeket sokan vádolják azzal, hogy meg sem próbálnak komolyabb erőfeszítéseket tenni a lopások megakadályozásáért, mivel az ő számukra üzleti szempontból előnyösebb, ha az áldozat új készüléket vásárol ahelyett, hogy visszaszerezné a régit.

Forrás: cNet.com