Taktikák, melyeknek nincs helyük egy sikeres e-mail marketing kampányban

By 2013-12-09Hírlevél

Az online marketing során hatalmas időpazarlás lehet olyan hírleveleket megírogatni, melyeket aztán a legtöbben el sem olvasnak vagy olyanoknak küldözgetni azokat, akiket valójában nem is érdekel. A következő pontok végiggondolásával eredményesebbé teheted e-mail marketingedet.

Hibák, melyektől érdemes megszabadulni a sikeres hírlevél kampány érdekében

  1. Hírlevél küldése inaktív feliratkozóknak – Nem az számít, hogy hány ember van az e-mail listádon, sokkal inkább az, hogy közülük hányan nyitják meg rendszeresen a hírlevelet, amit küldesz nekik. Azok a régebbi feliratkozók, akik soha nem nyitják meg a leveleidet, könnyen lehet, hogy a spamek közé teszik őket, ami árthat a kampányodnak. Érdemes eltávolítanod a listádról azokat, akik 90 napja nem nyitották meg egyetlen hírleveledet sem.
  2. Gyenge tárgy – A legtöbbször a tárgy alapján döntik el az emberek, hogy kíváncsiak-e a hírlevél tartalmára vagy sem, ezért fontos, hogy minél jobb, frappánsabb és kifejezőbb tárgyat találj ki. Ne legyen minden hírleveled tárgya ugyanaz és legyen benne valamilyen utalás a levél tartalmára. Megéri időt szánni egy jó tárgy kitalálására.
  3. Ne használj bonyolult és összetett HTML formátumokat – Lehet, hogy a hírlevél remekül néz ki a hírlevél szerkesztő programodban, de korántsem biztos, hogy az olvasó levelezőprogramjában ugyanilyen jól fog kinézni. A széteső designelemek, az elcsúszott szövegek az összetorlódó tartalom könnyen elveheti ügyfeleid kedvét a vásárlástól. Válassz valami egyszerű sablont, mely biztosan a megfelelő formában jelenik meg mindenhol.
  4. Olyan ajánlatok küldésre, melyekre senki nem kíváncsi – Gondolod, hogy az emberek azért iratkoznak fel a hírleveledre, mert azt szeretnék látni, hogy folyamatosan termékeidet fényezed és megpróbálod rábeszélni őket a vásárlásra? Nem! Sokkal valószínűbb, hogy információt keresnek valamilyen probléma megoldásához, segíts nekik, vezesd rá őket, hogy terméked miként oldhatja meg gondjaidat, küldj hasznos, tájékoztató anyagokat, de ne bombázd őket folyamatosan marketinganyagokkal és termékkatalógusokkal.

Leave a Reply