Néhány gyors tipp a jobb hírlevél-tartalomhoz

By 2013-12-09Hírlevél
honlapkészítés,keresőoptimalizálás,tartalomfejlesztés

Nem könnyű jó hírlevelet írni, sokszor még a profi marketingeseknek is komoly fejtörést okoz, hogy olyan témát találjanak, mely a célközönségnek tetszeni fog és azt a megfelelő formába öntsék. A következőkben adunk néhány tippet, melyekkel talán kissé könnyebbé válik ez a feladat.

Az unalmas, száraz marketinganyagokkal és cégbemutatókkal teletömött hírlevelek ideje lejárt, ha egy olvasó ilyet talál a bejövő levelei között, azonnal bezárja vagy meg sem nyitja. Fontos, hogy a hírlevél tartalma szórakoztató és egyben tájékoztató, informatív legyen, máskülönben esélyed sincs a sikerre.

Várjunk csak, nem a közösségi oldalak a legjobbak az ilyen tartalmak terjesztésére?

Ennek a cikknek nem az a célja, hogy összemérje a közösségi oldalak és a hírlevél erejét, de fontos tisztáznunk, hogy a rengeteg tévhittel ellentétben az e-mailnek továbbra is sok előnye van.

  • Az e-mail nem fog kihalni. A Facebook és az egyéb közösségi oldalak elterjedése után sokan úgy gondolták, hogy az e-mail rövidesen eltűnik, de továbbra is az online kommunikáció egyik első számú eszköze. Emellett a közösségi oldalak működéséhez is szükség van e-mailre.
  • Az e-mail hagyja, hogy a saját szabályaid szerint játssz. A közösségi oldalakon rengeteg figyelemelterelő elem van, míg a hírlevélben kialakíthatod a saját környezetedet, te irányíthatod a kommunikációt és biztossá teheted, hogy az olvasó csak rád figyel.

Szóval, hogyan írjunk jó hírlevelet?

Minden cég és üzletág más és más, de van néhány alapelv, melyek alkalmazása minden hírlevél kampányt megkönnyíthet.

  • A megszerkesztésnek nem kell sokáig tartania. Egy hírlevél összeállításának ideális esetben perceket kell igénybe vennie, nem órákat. Csak az idődet pazarolod, ha az egész délutánodat arra áldozod, hogy megírd a tökéletes hírlevelet, ráadásul minél többet szenvedsz vele, valószínűleg csak annál rosszabb lesz. Válassz egy olyan témát, mely célközönségedet érdekelheti és amiben jártas vagy és engedd szabadjára a gondolataid. Ne feledd, az átlagos internetező figyelme hamar elkalandozik, ezért nem érdemes regényt írnod, elég, ha mondanivalód rövid, velős és a levél tartalmaz további, az oldaladra mutató linkeket, ahol további információkat találhatnak a témával kapcsolatban.
  • Nem kell mindent neked megírnod. Rengeteg olyan forrás van, melynek az anyagai szabadon felhasználhatóak, illetve a kellő engedélyekkel máshonnan is átvehetsz bekezdéseket vagy akár teljes anyagokat. Figyelj azonban arra, hogy ezek mellett elegendő egyedi, saját tartalmad is legyen.
  • Ne pazarolj túl sok időt a formázásra. Gyakori probléma a hírlevelekkel, hogy az olvasók képernyőjén nem úgy jelenik meg a hírlevél, mint ahogyan kellene. Éppen ezért felesleges látványos sablonokat, képeket és egyedi szövegformázásokat használni, mert könnyen lehet, hogy egy olvashatatlan katyvasszá csúszik össze a címzettek számítógépén. Válassz egyszerűbb template-eket, melyek megjelenítésével valószínűleg a legegyszerűbb levelezőprogramoknak sem lesz gondjuk.

Leave a Reply