Miért fontos és hasznos eszköz a hírlevél?

By 2013-12-03Hírlevél

A hírlevélnek az ügyfelek tájékoztatásában és a vásárlásról való meggyőzésében is nagy szerepe van. Jakob Nielsen internetguru szerint a hírlevél a legjobb online eszköz az ügyfelekkel való kapcsolat fenntartására.

Ha szeretnél jó kapcsolatot kialakítani és fenntartani leendő vagy jelenlegi ügyfeleiddel, ha folyamatosan tájékoztatni szeretnéd őket új termékeidről, akcióidról és egyéb, az őket érintő változásokról, akkor a hírlevél a legmegfelelőbb megoldás erre.

Összegyűjtöttük azt a néhány legfőbb okot, amiért érdemes hírlevelet küldened ügyfeleidnek:

Branded építése és szem előtt tartása

Mit teszel, miután eladtad a termékedet? Ne arra várj, hogy majd az ügyfelek keresnek továbbiakban, ha esetleg valami probléma merül fel. Hírlevél formájában folyamatosan tájékoztasd őket, adj nekik tippeket az adott termék használatával kapcsolatban, tájékoztasd őket a kapcsolódó további termékeidről, stb., így ha további vásárlásokat terveznek, valószínűbb, hogy a te branded fog beugrani nekik elsőként és legközelebb is tőled fognak rendelni.

Személyes, célzott kommunikáció

A hírlevelet könnyű személyessé tenni, hiszen könnyedén beállíthatod, hogy a megszólítás minden címzett számára névre szóló legyen. Ha egy nagyvállalatot vezetsz, mely az ország egész területén érdekelt, egyes hírlevél szerkesztő programok segítségével akár megyék vagy egyéb területi egységek szerint is csoportosíthatod a címzetteket és ezeknek megfelelően küldhetsz nekik üzenetet. Erre a nyomtatott sajtóban nem igen lenne lehetőséged.

Gyorsabb és több emberhez jut el

Bármikor, amikor megjelenik egy új terméked, nincs más dolgod, mint megszerkeszteni a hírlevelet és egyetlen gombnyomással elküldeni azt az ügyfeleidnek. A hagyományos brosúrák, tájékoztató anyagok kinyomtatása időt vesz igényre, ráadásul a kiküldésük is komplikáltabb, mint a hírlevélé.

Költséghatékony

Nem is érdemes elkezdeni összehasonlítgatni a grafikusok felbérelésének és a nyomtatásnak az összegét az e-mailküldéssel, ahogyan a két módszer költséghatékonyságát sem. A hírlevél mindkét szempont szerint magasan veri a hagyományos módszereket.

Környezetbarát

A szórólapok nagy része a kukában végzi, így tulajdonképpen teljesen fölösleges kivágni elkészítésükért a fákat. A hírlevél ezzel szemben teljes mértékben online, sem az előállítása, sem az elküldése nincs semmiféle káros hatással a környezetre. Nem kell hozzá papír, se tinta, se szállítás.

Leave a Reply