A leggyakoribb tévhitek a hírlevelekkel kapcsolatban

By 2013-12-07Hírlevél

Ma már szinte minden olyan cég rendelkezik hírlevél kampánnyal, mely képviselteti magát az interneten. A hírlevél egy nagyon hasznos eszköz tud lenni a lead generálásra és az üzlet fellendítésére, de rengetegen bedőlnek a tévhiteknek. Lássuk, mi a humbug és mi az igazság a hírlevelekkel kapcsolatban!

A legjobb szerdára vagy csütörtökre időzíteni a hírlevelet

Korábbi cikkünkben bemutattunk egy esetet, ahol a szerda kora este volt a tökéletes időzítés. Valóban akadnak olyan ágazatok, ahol ez az időpont sikeres lehet, de általánosságban a szombat és a vasárnap a legmegfelelőbb időpont a hírlevél elküldésére, mivel ilyenkor több idejük van az embereknek olvasgatni.

Csak akkor küldj hírlevelet, ha épp valamilyen akció van

A hírlevél egyik célja valóban az, hogy tájékoztassa a feliratkozókat az aktuális ajánlatokról, új termékekről, stb. Fontos azonban, hogy rendszeresen, legalább havonta egyszer küldj hírlevelet és abban ne csak az ajánlataiddal traktáld az olvasókat, hanem érdekes, tájékoztató jellegű tartalmakat is kínálj nekik.

A „Feladó” mezőben mindig a cég neve szerepeljen

Néhány esetben valóban nem baj, ha a vállalat neve jelenik meg feladóként, de vannak olyan üzleti ágazatok, ahol a személyességgel komolyabb eredményeket érhetsz el. Ha nem vagy biztos, hogy a te céged profiljához melyik illene, akár mindkettőt feltüntetheted egyszerre.

A hírlevél címe tökéletes tárgynak

Ha minden hírlevelednek az a címe, hogy „Heti hírek”, az még önmagában nem baj, de ne ez legyen a levél tárgya. Egy idő után annyira megszokottá és unalmassá válik, hogy senki nem fogja megnyitni, ráadásul ebből ki sem derül, hogy milyen fontos információ lapul a levélben, ami miatt érdemes rákattintani. Figyelj azonban arra is, hogy ne használj olyan hangzatos kifejezéseket, mint például „Ön nyert!”, „Csak önnek!”, stb., mivel az ilyenek könnyen a spamek közt végezhetik.

Leave a Reply