Gyermeteg tréfa miatt pereli dolgozója az Intelt

By 2013-05-10informatika

Az Intel új-mexikói üzemének egyik dolgozója feljelentette munkaadóját, mivel munka közben valaki egy “Kick me!” (“Rúgj belém!”) feliratú papírt ragasztott a hátára és több kollégája, sőt, felettese is eleget tett a felszólításnak.

A sértett, Harvey Palacio nem találta viccesnek az amerikai fiatalok körében klasszikusnak számító tréfát. Miután többen is megrúgták, felkereste egyik felettesét, Randy Lehmant, hogy megkérdezze, van-e valami a hátán.

Mikor Palacio megfordult, a társai által biztatott Lehman is fenéken billentette, mindjárt háromszor, a sértett szerint meglehetősen keményen. A férfi Lehmanen kívül Chris Zeltingert is feljelentette, aki állítása szerint kétszer rúgott belé.

Palacio elmondása szerint nem először esett áldozatául az efféle gyermeteg tréfáknak, korábban például a táskáját tömködték tele szeméttel vicces kedvű kollégái.

“Palaciót nagyon rosszul érintették a történtek, hazafelé az autójában el is sírta magát. A feleségének sem tudta elmondani, hogy mi történt vele, annyira megszégyenülve érezte magát” – áll a vádiratban.

A bíróság Lehmant és Zeltingert is bűnösnek találta, ezért elrendelte kirúgásukat. A fülöp-szigeteki származású Palacio nem elégszik meg ennyivel, munkahelyét is bepanaszolta, amiért a vezetőség semmilyen formában nem próbálta megakadályozni a szerinte rasszista indíttatású piszkálódásokat, ezért úgy érzi, kártérítést érdemel.

A munkájától megfosztott Lehman idő közben bocsánatot kért a viselkedéséért.

Forrás: cNet.com