Google AdWords kampány: Maximalizáld hirdetéseid sikerét három egyszerű trükkel!

By 2013-12-16AdWords

A Google fizetés alapú hirdetés szolgáltatása, az AdWords már lassan 15 éve működik, sokak számára azonban még mindig komoly rejtélyeket tartogat és csak vakon tapogatóznak, amikor megpróbálnak egyre hatékonyabb és hatékonyabb kampányokat létrehozni. Most ehhez igyekszik hasznos tanácsokat adni egy elismert marketingszakértő.

Az AdWords kampányokhoz hasonló kattintás alapú fizetéses rendszeren alapuló hirdetések előnye, hogy hirdetéseid csak azok számára jelennek meg a kereső- vagy partneroldalakon, akik egy olyan kulcsszóra vagy kifejezésre kerestek rá, melyre optimalizáltad azokat. Emellett eredményességük sokkal jobb mérhető és befolyásolható, mint a hagyományos reklámeszközöké.

Ki más adhatna jobb tanácsot AdWords kampányod optimalizálására, mint Perry Marshall, egy elismert marketingtanácsadó, aki néhány éve könyvet is írt az AdWordről? Marshall három egyszerű pontban foglalta össze, hogy mit kell tenned ahhoz, hogy AdWords kampányod költséghatékonyabban működjön.

  1. Jobb fókuszálás. Ha sokféle terméket árulsz, ne hozz létre külön mindegyikre hirdetést, melyek a főoldalra mutatnak. Próbáld meg csoportokba szedni őket vagy válaszd ki legkelendőbb termékeidet és hozz létre ezekre hirdetéseket. Mindig ügyelj arra, hogy egy hirdetés mindig az adott termékre vagy termékcsoportra mutasson.
  2. Teszteld le hirdetéseidet. Próbálj ki eltérő kulcsszavakat, más címeket és egyéb beállításokat és figyeld meg, hogy melyik működik a legjobban. Hamar megfigyelheted, hogy a legapróbbnak hitt változtatások is rengeteget számítanak a kattintások szempontjából. A kampánykísérletek menüpont alatt érdekes teszteket futtathatsz, melyekből rengeteg hasznos információt szerezhetsz.
  3. Szólíts fel cselekvésre. Azon az oldalon, melyre egy-egy hirdetés mutat, mindig legyen valamilyen cselekvésre szólító elem. Ez lehet egy akciós ajánlat, kedvezmény garantálása regisztráció esetén, stb.  „Ha szeretnél több leadet szerezni kevesebb pénzért, ezen három tanács betartásával megteheted” – összegezte mondanivalóját Marshall.

Leave a Reply