Hírlevél – Növeld meg átkattintási arányodat akár 718%-kal!

By 2013-12-05Hírlevél

Sok e-mail marketinges beleesik abba a hibába, hogy hetente háromszor az össze feliratkozójának kiküld egy hírlevelet, majd elégedetten hátradől. Ez azonban nem e-mail marketing. A feliratkozók csoportosításával és célzott hírlevelek küldésével sokkal többre mehetsz.

Ha egy nagy céget vezetsz, több különböző részleggel, különböző termékekkel és szolgáltatásoddal, akkor könnyen lehet, hogy nem minden hírlevél feliratkozód ugyanarra kíváncsi. Ilyenkor megéri egy egyszerű trükkel érdeklődésük szerint csoportokba gyűjteni őket és minden csoport számára külön hírlevelet szerkeszteni.

A trófeákat, plaketteket és egyéb elismerő jutalomtárgyakat gyártó Baudville erre jött rá és a tervük nagyszerűen működött: 718%-kal megnőtt azok száma, akik hírlevelükről átkattintottak weboldalukra.

Tudj meg többet a feliratkozóidról

A legtöbben, akik internetes vásárlásra készülnek, nem ugranak bele az első ajánlatba, előbb szeretnek tájékozódni, ezért gyakran feliratkoznak az érdekesnek talált cégek hírlevél szolgáltatására.

Ha azonban ugyanolyan levelekkel bombázod őket, mint a többiek, amiben csak a termékekről és vásárlásra való biztatásról van szó, akkor tulajdonképpen csak a szerencsén múlik, hogy téged választanak-e.

Kövesd a Baudville példáját és jelentősen megnövelheted annak az esélyét, hogy a címzettek közül néhányan valóban vásárolni fognak tőled.

Célzott hírlevelek

Ahelyett, hogy a hírlevél feliratkozás egyetlen gombból állna, tedd lehetővé a látogatóidnak, hogy kitöltsenek egy rövid űrlapot azzal kapcsolatban, hogy pontosan mely termékcsalád vagy szolgáltatás érdekli őket. Az így kialakult csoportoknak célzott leveleket küldhetsz és biztos lehetsz benne, hogy azt kapják, amit szeretnének.

Fontos persze, hogy a weboldaladon legyenek olyan oktató, tájékoztató jellegű érdekes tartalmak, melyek érdekelhetik az adott témára feliratkozókat és ami miatt szívesen átkattintanak a hírlevélről az oldaladra.

A célzott hírlevél kampány eredményei számokban

Miután belefogott egyedi hírlevél kampányába, a Baudville komoly fellendülést tapasztalt. Az eddigi 9,86% helyett a címzettek 26%-a nyitotta meg hírleveleiket, ami 164%-os növekedést jelent. Az igazi növekedés azonban az átkattintási arányban volt megfigyelhető. Míg korábban mindössze 0.88% klikkelt a levélben található linkre annak elolvasása után, a célzott hírlevelek esetében ez az arány 7,2%-ra emelkedett, azaz 718%-os növekedés volt tapasztalható.

A Te cégednél milyen hírlevél kampány folyik? Mit gondolsz erről a módszerről?

Leave a Reply