A hírlevél feliratkozás lélektana egy marketingszakértő szemével

By 2013-12-05Hírlevél

Vajon miért iratkoznak fel ügyfeleid a hírlevél szolgáltatásra? Vajon a termékeiddel kapcsolatos marketinganyagok érdeklik őket vagy valami más? David Meerman Scott marketingguru tudja a választ.

„Nem hinném, hogy a száraz és közhelyes marketinganyagok azok, amikre az emberek valóban vágynak, amikor megnyomják a feliratkozás gombot” – kezdte Scott. Véleménye szerint az elsőszámú ösztönző erő a hírlevélre való feliratkozásnál az informatív, tájékoztató jellegű tartalom utáni vágy.

Mit akarnak az emberek?

Ha a feliratkozók nem a termékbrosúrák miatt kíváncsiak az e-mailjeidre, akkor vajon mi kell nekik? „Az emberek valójában szeretnék meghallgatni a mondanivalódat” – mondja Scott. „Amire valóban szükségük van a hírleveleken keresztül, azok érdemes és értékes információk, melyek segítik őket a döntésben.” A jelenlegi vagy leendő ügyfelek tehát elsősorban azért iratkoznak fel a hírleveledre, mert olyan információkat akarnak gyűjteni, melyek jobb döntőseket hozhatnak, amikor vásárlásra kerül a sor, melyek tájékoztatják, tanítják és szórakoztatják őket.

Mire kell odafigyelned?

Amire minden hírlevél szolgáltatást indító vállalatnak figyelnie kell, az az, hogy folyamatosan értékes tartalmakat töltsön fel oldalára és erről a levélben is tájékoztassa a feliratkozókat. Ha például tájékoztató, oktató jellegű vagy szórakoztató videókat készítesz, akkor mindig küldj ki egy hírlevelet a feliratkozóknak, ha megjelenik egy új rész. A hírlevélben mindig legyen szó arról, hogy milyen tartalmakat érdemes felkeresni az oldaladon és ezekhez legyenek linkek is, ne a reklámanyagok legyenek többségben.

„A fő cél tehát, hogy hírleveledet a valóban értékes és érdekes tartalmak köré építsd. A feliratkozók bizalmát és figyelmét sokkal könnyebben elnyerheted, ha érdekes cikkekkel, elemzésekkel, őket érdeklő adatokkal és érdekes videókkal látod el őket” – összegzett Scott.

Leave a Reply