Dicsekvő tweetje buktatta le a bringást fellökő nőt

Egy brit nő, Emma Way úgy érezte, autósként nagyobb joga van az úton tartózkodni, mint az előtte haladó biciklisnek, ezért kocsijával egyszerűen félrelökte a férfit. A nő ezután a Twitteren beszámolt “hőstettéről”, amire a rendőrség is felfigyelt.

Gyakran előfordul, hogy az utakon két közlekedő között nézeteltérés támad, de ritkán fordul elő, hogy egy autós szándékosan üssön el egy biciklist. Az angliai Norfolkban azonban épp ez történt néhány napja. Egy nő, Emma Way megunta, hogy egy helyi bicikliverseny résztvevőit kell kerülgetnie, ezért az előtte haladó bringást kocsijával letaszította az útról, majd elhajtott.

Ha ez nem lett volna elég, minderről egy tweetben is beszámolt: “Épp az előbb repítettem le egy bringást a biciklijéről. Nekem több jogom van használni az utat, neki még útadót sem kell fizetnie” – írta a fiatal nő.

A dicsekvés nagy felháborodást váltott ki és még a rendőrség is felfigyelt rá, akik nyomatékosan megkérték Wayt, hogy fáradjon be a helyi rendőrkapitányságra és adja fel magát.

“@emmaway20, olyan tweeteket találtunk, melyek egy biciklissel történt szándékos ütközésre utalnak. Azt javasoljuk, mielőbb jelentse a történteket az Önhöz legközelebb eső rendőrkapitányságon, ha még nem tette meg” – írták a rendőrök a nőnek.

Az elütött bringás, Toby Hockley is megszólalt az ügyben, aki a BBC-nek nyilatkozva a következőket mondta: “Szorosan mellém jött, beleakadtam a visszapillantó tükrébe és lerepültem a bicikliről, majd egy bokorban landoltam. Nagyon erősen jött nekem, szerencsém van, hogy túléltem.”

A Facebookon, Waynek visszavágva már kissé másképp emlékezett vissza a biciklis: “Ó, helló! Én voltam az, akinek nekimentél, aztán otthagytál, de nem löktél föl, keményebb vagyok annál, minthogy egy sz*ros Micrával fel lehessen borítani.”

A részleteket jelenleg is vizsgálják a rendőrök.

Forrás: cNet.com