Az iPhone 4 hibás power-gombja miatt perelik az Apple-t

By 2013-05-15Apple, informatika

Az elektronikai óriáscégnek ismét bíróság elé kell vonulnia, ezúttal azért, mert a vád szerint úgy dobta piacra az iPhone 4-et, hogy tisztában volt vele, a készülék bekapcsoló gombja könnyedén tönkremehet az egy éves garanciális időszak lejárta után.

Az Apple-t egy Debra Hilton nevű kaliforniai nő jelentette fel, amiért szerinte a cég iPhone 4-felhasználók ezreinek okoz komoly kellemetlenségeket azzal, hogy annak idején úgy kezdte el árusítani az okostelefonokat, hogy pontosan tudta, azok power-gombja egy hibás kábel miatt nagy valószínűséggel felmondja majd a szolgálatot röviddel az egy éves garancia lejárta után.

“Az Apple iPhone 4 nevű termékének gyakori hibája, hogy tönkremegy a power-gombja, általában röviddel az éves garanciális időszak lejárta után, ezzel tulajdonképpen használhatatlanná válik a készülék. Az Apple már a gyártáskor és az árusítás megkezdésekor is tudott a hibáról, de nem oldotta meg azt, ehelyett a telefon előnyös tulajdonságainak a reklámkampányokban való kiemelésére fordította a legnagyobb hangsúlyt” – áll a vádiratban.

A gomb hibája miatt a tulajdonosok nem tudják majd újraindítani, sem ki- és bekapcsolni telefonjukat, ráadásul a javítás sem olcsó, 149,99 dollárt (kb. 34 ezer Ft) kér el az apró gomb cseréjéért egy átlagos amerikai szerviz.

Az Apple fórumára is sok felhasználó írt panaszt a hibával kapcsolatban, egy CwissyBwear nevű felhasználó például így fogalmazott: “Ma egyszer csak teljesen használhatatlanná vált a power-gomb az iPhone 4-emen. Nem látszik rajta semmilyen sérülés, bár egy kissé lötyögősnek tűnik. Most sem újraindítani, sem lezárni nem tudom a telefonomat.”

Az Apple egyelőre nem kommentálta a történteket.

Forrás: cNet.com