Hogyan segít a keresőoptimalizálásban az AdWords?

By 2013-12-16AdWords
keresőoptimalizálás

A kattintás alapú hirdetések világában a Google AdWords magasan veri az összes többi hasonló szolgáltatást. Az AdWords eszközeit a kampányindítás mellett azonban keresőoptimalizálására (SEO) is eredményesen lehet használni. A következőkben erre hozunk néhány példát.

Kulcsszóelemzés

Az AdWords egyik leghasznosabb eleme a keresőoptimalizálás szempontjából a kulcsszótervező eszköz. A SEO kampányok során elengedhetetlen, hogy a megfelelő, leginkább célravezető kulcsszavakat válaszd ki. Akkor is érdemes igénybe venned a kulcsszótervező eszközt, ha komoly szakértőnek tartod magad szakterületeden belül, hiszen így is találhatsz olyan kulcsszavakat vagy keresési kifejezéseket, melyekről nem is gondoltad volna, hogy sokan keresnek rájuk.

Az AdWords kulcsszótervezőjének használata rendkívül egyszerű, megadhatod oldalad címét vagy éppen azt, hogy mely területeken mozogsz és ez alapján rengeteg kulcsszóötletet kaphatsz, azt is látva, hogy hányan keresnek rá az adott kulcsszóra Magyarországon és világszerte, valamint, hogy mekkora a verseny az adott kulcsszó esetén, azaz, hogy előreláthatóan mennyire lesz nehéz dolgod, ha arra szeretnéd optimalizálni oldaladat. Emellett az általad kigondolt konkrét kulcsszavakat és kifejezéseket is megadhatod, hogy megtudd, mennyire lenne érdemes azokkal dolgozni.

Érdemes néhány olyan kulcsszót kiválasztani, melyek esetében nem túl nagy a verseny, mégis sokan keresnek rájuk, hiszen így hamarabb előrébb léphetsz a keresőoldalakon, mintha egy olyan kulcsszóval próbálkoznál, melyre rengeteg más oldalt is próbálnak optimalizálni.

A kulcsszavak finomítása

Hiába választasz ki egy hangzatos kulcsszót és dolgozol kőkeményen egy évig, mire végre az első helyre kerülsz vele a Google-ban, még ez sem garancia a sikerre. Lehet, hogy sokan rá fognak kattintani oldaladra, de nagy lesz a lepattanási arány, mivel a látogatók pillanatok alatt felmérik, hogy honlapod nem pontosan azt kínálja, amire nekik szükségük van.

Ha például a „számítógép” szóra optimalizálod az oldaladat, akkor nem lesz könnyű dolgod az előre kerüléssel és emellett ez egy meglehetősen általános kulcsszó, melyből nem derül ki, hogy oldaladon számítógépeket lehet vásárolni, egy számítógép javító üzletet mutat be, esetleg a számítógépekkel kapcsolatos információk találhatóak meg rajta. Érdemes tovább finomítanod a kulcsszavaidat, mivel így jóval könnyebben előre kerülhetsz a keresőmotorokban és akik megtalálják oldaladat, majd rá is kattintanak, nagyobb valószínűséggel találják majd érdekesnek a tartalmat, így nem kattintanak tovább. Ebben is óriási segítséget nyújt az AdWords kulcsszótervezője.

Leave a Reply