A legköltségesebb AdWords kampány bakik

By 2014-01-02AdWords
keresőoptimalizálás

Az egyik leggyorsabb módja, hogy felélénkítsd weboldalad forgalmát az, ha kattintás alapú hirdetéseket hozol létre. A Google AdWords kampányok rengeteget segíthetnek üzleted fellendítésében, ugyanakkor van néhány gyakori hiba, melyek elkerülésével komoly pénzeket spórolhatnál meg.

Nem ajánlott előzetes tájékozódás nélkül, ajtóstól rontani a házba az AdWords kampányok esetében, hiszen így rengeteg pénzt szórhatsz el fölöslegesen. Ha még kezdő vagy a kattintás alapú hirdetések világában, ne ess pánikba, adunk néhány tippet, melyek segítségével elkerülheted a legköltségesebb hibákat.

1. AdWords kampány baki: A hirdetésed a főoldalra mutat

Ha indítasz egy AdWords kampányt, melynek egyik hirdetése egy bizonyos termékedet népszerűsíti, akkor nem célszerű, ha a hirdetésre kattintva az emberek a főoldaladon találják magukat. Így tovább kell olvasgatniuk és kattintgatniuk, mire végre megtalálják azt a bizonyos terméket, ami miatt egyáltalán felkeresték az oldaladat, már ha egyáltalán veszik erre a fáradtságot és nem navigálnak el a honlapodról.

Ha már a látogatók bizalmat szavaznak neked azzal, hogy rákattintanak a hirdetésedre, ne tedd próbára a türelmüket, azt add nekik, amit megígértél, így jóval nagyobb lesz az esély a vásárlásra és hirdetésed árának megtérülésére.

2. AdWords kampány baki: A hirdetésed a „Kapcsolat” oldalra mutat

Néhány cég eredményes taktikának tartja, ha hirdetései a „Kapcsolat” oldalra mutatnak, ahol megpróbálják rávenni a látogatót a hírlevélre vagy egyéb szolgáltatásra való feliratkozásra. Ez nem csak zavaró, de könnyedén el is ijesztheti a látogatót, anélkül, hogy bármi esély is maradna a későbbi vásárlásra. Gondolj csak bele: te mit szólnál, ha egy számodra ismeretlen oldal azzal kezdene, hogy add meg az adataidat?

3. AdWords kampány baki: A kampánykísérletek figyelmen kívül hagyása

Ha költséghatékony hirdetéseket szeretnél futtatni, akkor soha ne felejtsd el tesztelni őket. Ezt a Google AdWordsben a kampánykísérletekben teheted meg. Hozz létre különböző című és szövegű hirdetéseket, variáld az egyéb tulajdonságaikat és figyeld meg, hogy melyek azok, melyek a legjobban teljesítenek, melyeknek a legjobb az átkattintási vagy a konverzió aránya és ennek megfelelően döntsd el, hogy milyen hirdetéseket hozol létre a jövőben.

4. AdWords kampány baki: Az általános egyezés és a kizáró kulcsszavak beállításának elfelejtése

Mindkét menü arra szolgál, hogy olyan beállításokat végezz, melyek következtében hirdetéseid valóban csak azok számára jelenjenek meg, akik potenciális érdeklődők. Kezdőként csábító lehet belegondolni, hogy hirdetésed emberek ezrei számára válik majd láthatóvá naponta, de a kampány sikeressége szempontjából egyáltalán nem az a legfontosabb, hogy hányszor jelenik meg hirdetésed vagy, hogy hányszor kattintanak rá, hanem az, hogy mekkora a konverziós aránya, azaz, hogy hányan válnak potenciális vásárlóvá, miután a hirdetésen keresztül elnavigáltak oldaladra.

Ha hirdetéseid olyanok előtt jelennek meg, akik nem pontosan azt keresik, amit te kínálsz és a hirdetésedre kattintva rögtön tovább is állnak oldaladról, az puszta pénzkidobás, hiszen a kattintások után fizetned kell, de hasznod nem fog származni belőle.

Leave a Reply