A leggyakoribb tévhitek az AdWords kampányokkal kapcsolatban

By 2013-12-13AdWords
keresőoptimalizálás

AdWords kampány indításán gondolkodsz? Szeretnéd tudni, hogyan érdemes belevágni egy sikere kampányba? Akkor érdemes először is eloszlatni azokat a tévhiteket, melyek a legtöbb AdWords-kezdő fejében ott motoszkálnak. Lássuk, melyek ezek!

  1. AdWords kampány tévhit: Minél több kulcsszót használsz, annál jobb

Több internetmarketinggel foglalkozó cég is azzal kérkedik, hogy velük akár több száz vagy akár több ezer kulcsszavas AdWords kampányt is indíthatsz, ez azonban egyáltalán nem egy jó dolog. Ha ennyi kulcsszó van, azoknak a nagy része valószínűleg teljesen fölösleges, hiszen nem olyanok számára fog megjelenni, akiket valóban érdekelhetnek termékeid, így csak fölösleges pénzkidobás az egész.

Hosszas felmérések során kiderült, hogy a legsikeresebb AdWords kampányokban általában öt vagy annál kevesebb kulcsszóval dolgoznak a marketingesek. Nem az a lényeg tehát, hogy minél több kulcsszavad legyen, hanem, hogy elemzéseken, teszteken keresztül megtaláld a legjobb néhányat és csak ezekkel foglalkozz. Így sokkal költséghatékonyabb kampányod lehet.

  1. AdWords kampány tévhit: Csak a kattintások számítanak

Akik még csak most ismerkednek az AdWordsszel, gyakran beleesnek abba a tévhitbe, hogy úgy gondolják, csak a kattintások száma fontos egy AdWords kampány során. A kattintás azonban önmagában még nem jelent semmit.

Hiába kattintanak akár napi ezren is a hirdetésedre, ha utána rögtön elhagyják az oldalt és eszükben sincs tőled vásárolni. Ilyen esetben csak fizetsz a kattintásokért, de semmi hasznod sincs belőle. A lényeg tehát nem a kattintások száma, sokkal inkább a konverziós arány, azaz, hogy a hirdetésre kattintók hány százalékából válik potenciális vásárló.

  1. AdWords kampány tévhit: A kampány az organikus kereséseket is befolyásolja

Az egyik leggyakoribb tévhit az AdWords újoncok körében, hogy a kampány elindítása kedvező hatással lesz oldaluk helyezésére az organikus keresési listán. A Google azonban önmagában még nem fog előrébb rangsorolni, csak azért, mert használod az egyik fizetős szolgáltatását, ahogy hátrébb sem fog sorolni, ha befejezed a kampányt. Az AdWords és az organikus keresés két teljesen különböző dolog.

Leave a Reply