A legrosszabb hibák, amit az AdWords-kezdők elkövetnek

By 2014-01-02Egyéb
keresőoptimalizálás

Egy Google AdWords kampány óriási segítség lehet weboldalad és egész vállalatod felvirágoztatásában, de ehhez alaposan oda kell figyelni rá és érteni kell hozzá. A következőkben bemutatjuk a kezdők leggyakoribb hibáit, hogy ezeket ne a saját bőrödön kelljen megtapasztalnod.

  1. AdWords kampány hiba: Rendszertelen bejelentkezés

Az elsőszámú oka az AdWords kampányok sikertelenségének az, hogy a felhasználók nem fordítanak rá kellő figyelmet. Nemrégiben készült egy felmérés, ahol kisvállalatok AdWrods kampányait vizsgálták és mint kiderült, a résztvevők közül mindössze 1% jelentkezett be rendszeresen AdWords fiókjába.

Ez nagyon kevés, az AdWords kampány sokkal komolyabb odafigyelést igényel, hiszen a kampányok folyamatosan változhatnak. Nem kell, hogy az AdWordsnek szenteld életed minden percét, sőt, már az is sokat jelenthet, ha hetente csak félórát foglalkozol vele.

  1. AdWords kampány hiba: A mobileszközök figyelmen kívül hagyása

Az AdWords felhasználói sokáig nem foglalkoztak kellőképpen a mobileszközökkel, mivel teljesen új kampányt kellett létrehozni ezek számára. A „továbbfejlesztett kampányok” (Enhanced Campaigns) funkció segítségével azonban ez is jóval egyszerűbbé vált.

Sajnos a korábbi gondolkodásmód olyannyira berögzült, hogy sokan ma sem figyelnek oda a hordozható eszközökről internetezőkre, pedig ez nagy hiba:

  • A mobilról internetezők általában gyorsabban meggyőzhetőek. Akik mobileszközről interneteznek, azok valószínűleg éppen úton vannak valahol és MOST akarnak valamit, ezért nagyobb a valószínűsége, hogy hirdetéseiden keresztül meg tudod győzni őket a vásárlásról.
  • Néhány esetben a mobilos forgalom értékesebb. Előfordul, hogy egy cég az olcsóbb mobilos hirdetésekkel nagyobb konverziós arányt ér el, mint a többivel. Érdemes kipróbálnod, hogy ez nálad is így van-e.

A jelenlegi AdWords kampányok közül csak minden ötödiknek van mobilra optimalizált megfelelője. Te ne ess bele abba a hibába, hogy nem haladsz a korral és nem figyelsz a mobileszközökre.

  1. AdWords kampány hiba: Gyenge kulcsszó-beállítások

Ha már megtaláltad, hogy mely kulcsszavakra és kifejezésekre szeretnéd optimalizálni hirdetéseidet, azzal még nincs vége a kulcsszavakkal kapcsolatos teendőidnek. Az általános egyezés beállítása kiemelkedően fontos, hiszen enélkül a Google olyan keresések során is meg fogja jelentetni a hirdetésed, melyek során a keresési kifejezések ugyan valamelyest hasonlóak vagy valamilyen módon kötődnek a tiédhez, de valójában mégsem relevánsak. Ilyen esetben valószínűleg egy csomó pénzt ki fogsz dobni az ablakon a fölösleges kattintásokra.

A másik fontos teendő, hogy a kizáró kulcsszavakat beállítsd. Itt kiválaszthatod azokat a kulcsszavakat és kifejezéseket melyekre semmiképpen sem szeretnéd, ha megjelenne hirdetésed. Az AdWords kampányok 20%-a során a felhasználók nem foglalkoznak a kizáró kulcsszavakkal, pedig ezzel sokkal hatékonyabbá tehetnék kampányukat.

Leave a Reply